2022 yılının sonunda online reklam harcamalarının 691 milyar dolara ulaşması bekleniyor

Web sitelerinin kullanıcı arayüzlerini bozan en büyük değişkenlerden biri hiç şüphesiz online reklamlar. Bu noktada devreye giren ad-block, yani reklam önleme çözümleri, kullanıcılarına daha sadece ve güvenli bir deneyim sunuyor.
2022 yılının sonunda online reklam harcamalarının 691 milyar dolara ulaşması bekleniyor

Google'ın uzantı platformunun yeni sürümü olan Manifest V3'ten (MV3) Web Request'i kaldırmasının ad-blocker uzantılarını ve Brave gibi gizlilik odaklı tarayıcıları zor durumda bıraktığını geçtiğimiz haziran ayında sizlere aktarmıştık.

Online dünyada karşınıza çıkan reklamları engellemenizi sağlayan ad-block çözümleri, internet kullanıcıları tarafından her geçen gün daha fazla benimseniyor. Yapılan araştırmalara göre ad-block kullanımı 2021 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 8 oranında yükseldi. Ad-block kullanım oranları ne kadar artış gösterse de dijital reklamların hala çok güçlü bir pazar olduğunu unutmamak gerekir.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.