Elektrikli araçlar için çevre dostu piller üreten Northvolt, 1.1 milyar dolar yatırım aldı

Tesla'nın eski tedarik zinciri yöneticisi Peter Carlsson tarafından kurulan dünyanın en tanınmış pil üreticilerinden Northvolt, fabrika sayısını artmak için 1.1 milyar dolar yatırım aldı.
Elektrikli araçlar için çevre dostu piller üreten Northvolt, 1.1 milyar dolar yatırım aldı

Tesla'nın eski tedarik zinciri yöneticisi Peter Carlsson tarafından kurulan dünyanın en tanınmış pil üreticilerinden Northvolt, fabrika sayısını artmak için 1.1 milyar dolar yatırım aldı. Yatırım turuna AMF, AP funds 1-4, ATP, Ava Investors, Baillie Gifford, Compagnia di San Paolo through Fondaco Growth, Folksam Group, Goldman Sachs Asset Management, IMAS Foundation, Olympia Group, OMERS Capital Markets, PCS Holding, Swedbank Robur, TM Capital ve Volkswagen Group katıldı.

En büyük hissedarı Volkswagen olan İsveçli şirket, şimdiye kadar yaklaşık 8 milyar dolar yatırım aldı. Şirket, geçtiğimiz yıl haziran ayında 11.75 milyar dolar değerlemeye sahipti.

Northvolt, şu anda BMW, Fluence, Scania, Volvo Cars ve Volkswagen Group dahil olmak üzere önemli müşterilerden gelen 55 milyar dolarlık siparişleri teslim etmek için üretim kapasitesi geliştiriyor. Northvolt'un stratejisinin önemli bir yönü, katot malzeme üretimi ve geri dönüşüm dahil olmak üzere pil değer zinciri boyunca şirket içi yeterlilikler ve varlık oluşturmayı içeriyor. 

Northvolt, aralık ayının sonunda İsveç'in Skellefteå kentindeki giga fabrikasında ilk pil hücresini monte ettikten sonra müşterilerine pil teslim etmeye başladı ve bu hamle şirketi Avrupa'da pil tasarlayan ve üreten ilk Avrupalı ​​şirket haline getirdi. Peter Carlsson yaptığı açıklamada, politik karar verme ile müşterilerin elektrikli araçlara geçişe daha da sıkı bağlılık ve daha temiz ürünlere yönelik tüketici talebindeki çok hızlı artışın birleşiminin, elektrifikasyon için mükemmel bir fırsat yarattığını söyledi.

Northvolt'un ekibinde şu an 1800'den fazla kişi çalışıyor ve şirket, çalışan sayısını artırmayı hedefliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.