İsveç merkezli pil üreticisi Northvolt, 2,75 milyar dolar yatırım aldı

Elektrikli araçların kullanacağı Lithium-ion piller üretme hedefi ile kurulan Northvolt'un 2,75 milyar dolarlık yatırımı, şirketin eski yatırımcılarından olan Goldman Sachs ve Volkswagen'in ortak liderliğinde gerçekleşti.
İsveç merkezli pil üreticisi Northvolt, 2,75 milyar dolar yatırım aldı

Pil teknolojilerine odaklanan İsveç merkezli bir girişim olarak hizmet veren Northvolt, oldukça büyük bir yatırım ile karşımıza çıktı. Edindiğimiz bilgilere göre hem pil geliştiricisi hem de üreticisi olan Northvolt, 2,75 milyar dolar yatırım aldı.

Elektrikli araçların kullanacağı Lithium-ion piller üretme hedefi ile kurulan Northvolt'un 2,75 milyar dolarlık yatırımı şirketin eski yatırımcılarından olan Goldman Sachs ve Volkswagen'in ortak liderliğinde gerçekleşti. Goldman Sachs ve Volkswagen'in haricinde ise yatırım turuna AP1-4, OMERS, AMF, ATP, Baillie Gifford, Baron Capital Group, Bridford Investments Limited, Fondaco Growth, Cristina Stenbeck, Daniel Ek, IMAS Foundation, EIT InnoEnergy, Norrsken VC, PCS Holding, Scania ve Stena Metall Finans da katıldı.

Alınan 2,75 milyar dolarlık devasa yatırım ile birlikte Northvolt'un bugüne kadar aldığı toplam yatırım 6,5 milyar dolara ulaşmış oldu. Northvolt'un değerlemesi ile ilgili resmi bir bilgi paylaşılmasa da, şirkete yakın kaynaklara göre girişimin değerlemesi 11,75 milyar dolar seviyelerine de ulaştı.

2016 yılında Paolo Cerruti ve Peter Carlsson tarafından Stockholm'de kurulan Northvolt, elektrikli araçların kullanımına uygun doğa dostu piller üretmeyi hedefliyor. 2,75 milyar dolarlık yatırımın 620 milyon dolarlık kısmının Volkswagen tarafından yapıldığını da paylaşalım. Northvolt girişiminin yüzde 20 hissesi ise Volkswagen'e ait.

2,75 milyar dolarlık yatırımın Northvolt'un bugüne kadar bir yatırım turunda aldığı en büyük yatırım olduğunu da ekleyelim. Son olarak Northvolt'un BMW,Scania, Volkswagen ve Fluence gibi önemli firmalarla birlikte çalıştığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.