Yüksek voltajlı direklerin bakımında kullanılması planlanan drone pilot yazılım test edildi

Testler başarılı şekilde sonuçlanırsa insansız hava aracı birkaç metre öteden yüksek bir elektrik direğini kontrol edebilecek. Bu hem maliyet tasarrufu sağlayacak. Bir taraftan iş güvenliğine farklı bir bakış açısı getirecek.
Yüksek voltajlı direklerin bakımında kullanılması planlanan drone pilot yazılım test edildi

Geçen Mart ayında İngiltere'nin Nottinghamshire şehrinde Sees.ai adlı girişim, elektriği ileten yüksek voltajlı direklerin bakımında kullanılacak drone pilot yazılımını test etti. Test sırasında elektrik direğinin durumunu belirten 65 fotoğraf çekildi. John McKenna tarafından kurulan şirketin geliştirdiği yazılımın enerji bakım sektöründe devrim yaratacağı konuşuluyor.

Çok haklılar! Çünkü testler başarılı şekilde sonuçlanırsa insansız hava aracı birkaç metre öteden yüksek bir elektrik direğini kontrol edebilecek. Bu hem maliyet tasarrufu sağlayacak. Bir taraftan iş güvenliğine farklı bir bakış açısı getirecek. 

Komut verilebilen ve uzaktan kumanda ile hareket ettirilen Drone'lar, son birkaç yıldır havacılık ile uzay alanındaki araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde yoğun olarak kullanılmaya başlandı. Aynı zamanda görüntü kaydı gerçekleştirebilen hava araçlarının her geçen gün kullanım alanı genişledi. 

Geçen Ocak ayında Lizbon merkezli drone teknolojileri geliştirmeye odaklanan Tekever, 20 milyon Euro yatırım aldığını duyurdu. Tura Ventura Capital liderliğinde Iberis Capital katıldı. Yeni gelen yatırım, Ar-Ge çalışmaları ve başka ülkelere açılmak için kullanılacak. Iberis Capital adına konuşan Diogo Chalbert Santos, Tekever'ı Avrupa'nın en yeni Deeptech girişimlerinden biri olarak nitelendiriyor ve şirketin küresel pazarda ilerlemelerine yardımcı olmaktan gurur duyduklarını anlatıyor.

Birkaç ay önce Drone ile teslimat servisi Wing, 200 bin teslimat gerçekleştirdiği haberi gündeme geldi. Google'ın çatı şirketi olan Alphabet'in drone ile teslimat servisi Wing, şu ana kadar toplamda 200 bin teslimat gerçekleştirdiğini duyurdu

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.