Hepsiburada, Influencer Masterclass ile sosyal ticarette dönüşümü artıracak

Hepsiburada, Hypers New Media iş birliğiyle Hepsiburada Influencer Masterclass isimli içerik üreticilere özel bir eğitim serisini hayata geçirdiğini paylaştı.
Hepsiburada, Influencer Masterclass ile sosyal ticarette dönüşümü artıracak

Sosyal ağların, içerik üreticiler ve Influencer pazarlama aracılığıyla e-ticaret üzerindeki gücünü daha önce pek çok kez sizlerle paylaştık. Sosyal ağlara eklenen link çıkartması ve mağaza oluşturma gibi yeni özelliklerle sosyal ticaretin her geçen güç kazandığını söylemek mümkün. Hepsiburada ise halihazırda yürüttüğü affiliate programına yeni bir katman eklemeye hazırlanıyor. 

Hepsiburada, Hypers New Media iş birliğiyle içerik üreticilere özel Hepsiburada Influencer Masterclass isimli bir eğitim serisini hayata geçirdiğini paylaştı. Hepsiburada Pazarlama Grup Başkanı (CMO) Ender Özgün ve Hyper New Media Kurucu Ortağı ve CEO'su Tolga Akış'ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda programın detayları paylaşıldı. 

Programın detaylarını paylaşmadan önce Hepsiburada CMO'su Ender Özgün sosyal ağlara ve kullanıcıların sosyal medyadaki davranışlarına dair veriler paylaştı. Özgün'ün aktardığına göre, Türkiye'de internet penatrasyonu yüzde 80'inin üzerindeyken, ortalama bir kullanıcı günde 3 saat sosyal ağlarda vakit geçiriyor. Kullanım süresi açısından Instagram ve Meta uygulama ailesinin hala zirvede olduğunu belirten Özgün, Twitter ve TikTok gibi ağların da kullanıcılar tarafından ilgi görmeye devam ettiğini ifade ediyor. 

Masterclass programının detayları 

Influencer Masterclass toplamda 4 farklı programdan oluşacak. Hepsiburada ve Hypers New Media  şu anda ilk programı yayına almış durumda. Program kapsamında toplamda bin kişilik kontenjanı 4'te 1’i Hepsiburada'nın seçtiği nano-influencer'lara ayrılmış olacak. Bu da yaklaşık 400 ü aşkın nanoinfluencer'a denk geliyor.

Influencer Masterclass eğitimleri farklı kategorilerde toplamda 300'e yakın videodan oluşuyor. Eğitim içerikeri, kişilerin daha geniş takipçi kitlesine nasıl ulaşacağını aktarırken, "Affiliate yaklaşımı ve ticaret dinamikleri nasıl yönetilmeli?" gibi sorulara yanıt veriyor. Ayrıca kategori bazlı olarak içerik üretimi ve sadakat yaratma konularına odaklanılıyor.

Programa dahil olan kişiler, eğitimlere 2.5 ay boyunca sınırsız olarak erişebilecek.Tamamen dijital platform üzerinden gerçekleşen eğitimler, 17 Eylül'de ise fiziksel bir etkinlik ile noktalanacak. 

Influencer Masterclass, ayrıca bir Discord sunucusuna da sahip. Bu sunucuda haftada 1 kez aktif  vaka inceleme ve soru cevap oturumları düzenleniyor. Programın Hepsiburada'ya marka elçisi havuzu genişletmekte fayda sağlaması planlanıyor. 

Tolga Akış'ın aktardıklarına göre, program katılımcılarının verileri aktif olarak izlenebilir olacak. Böylece oluşturulan brieflerin karşılığının nasıl verildiği yakından takip edilebilecek. Ayrıca katılımcılara dair bir puanlama sistemi de olacak.

Hepsiburada'nın Influencer odaklı pazarlama stratejisini bir adım ileri taşıdığını söyleyebiliriz. Premium abonelik modelinin ardından desteklediği nano-influencerlar ile sosyal ticarette rekabete hız katacağını söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.