Globalde internet kullanıcılarının ortalama yüzde 60'ı her hafta online alışveriş yapıyor

Globalde 4.62 milyar sosyal medya kullanıcısı bulunuyor. Sosyal medya pazarlaması ise online alışverişi tetikliyor. Bu da internetten alışverişin büyümeye devam ettiği anlamına geliyor.
Globalde internet kullanıcılarının ortalama yüzde 60'ı her hafta online alışveriş yapıyor

E-ticaret kavramı, yeni bir kavram olmasa da özellikle pandemi döneminde artan dijital dönüşümle hayatlarımızdaki yerini daha da sağlamlaştırdı. Bu dönemde hem globalde hem de ülkemizde online alışverişler arttı, hayatlarının hiçbir döneminde online alışveriş yapmamış olanlar bu deneyimi yaşadı ve kalıcı hale getirdi. 

Geçtiğimiz şubat ayında sizlerle detaylarını paylaştığımız, TÜSİAD ve Deloitte Digital iş birliği ile hazırlanan e-Ticaret Raporu'nda bu konuda kapsamlı bilgiler yer alıyordu. Raporun belki de en öne çıkan bilgisi, e-ticaret hızını artıran çarpanlardan biri olan sosyal medya kullanımıydı. Zira sosyal medya kullanımının artmış olması e-ticareti de etkiliyor. Türkiye'de sosyal medya kullanıcı penetrasyonunun ise 2022'de yüzde 78'e çıkacağı tahmin ediliyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.