Elektrikli scooter paylaşım girişimi hop, Karadağ'da hizmet vermeye başladı

2019 yılında Ankara’da kurulan hop, ilk yurt dışı faaliyetine Karadağ'da başladı.
Elektrikli scooter paylaşım girişimi hop, Karadağ'da hizmet vermeye başladı

Ankara merkezli elektrikli scooter paylaşım girişimi olarak karşımıza çıkan hop'u ilk olarak 2019 yılının aralık ayında sizlere detaylı olarak aktarmıştık. Ülkemizde elektrikli scooter paylaşım pazarının önemli girişimlerinden hop, geçtiğimiz yıl da Inveo Yatırım Holding'den yatırım almıştı.

Temiz, sürdürülebilir ve yaşanabilir şehirler için çevreci ulaşım alternatifleri sunma hedefi ile 2019 yılında Ankara’da kurulan hop, şimdi ise ilk yurt dışı faaliyetine Karadağ'da başladı.

1 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip girişim, Türkiye’de 16 farklı lokasyonda hizmet veriyor. Geliştirdiği teknolojilerle operasyonel verimliliğe yatırım yaparak sürdürülebilir şekilde büyümeye devam eden hop, kısa zamanda ürün portföyüne elektrikli bisiklet ve elektrikli moped gibi farklı çevreci alternatifleri de eklemişti. Girişim, bu hamle ile toplumsal faydayı artırmayı amaçladığını açıklamıştı.

10 yeni şehirde daha hizmet vermeye hazırlanıyor

hop’un CEO’su Yiğit Kipman, markanın yeni hedeflerini ''Yurt dışına açılma stratejimiz kapsamında 2022 yılı içinde 10 yeni şehirde daha hizmet vermeye hazırlanıyoruz. Karadağ ilk durağımız ve burada ilk kez tüm filo operasyonumuzu elektrikli kargo araçları ve bisikletler ile yaparak karbon nötr olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.” şeklinde açıkladı. 

Sürdürülebilir büyüme amacı ile Karadağ’da kullanıcılarına “merhaba” diyen hop, dünyanın farklı ülkelerinde çevreye duyarlı ulaşım tarzını yaygınlaştırmak istiyor ve bu kapsamda gözünü diğer ülkelere dikiyor. 

Türkiye'de mikromobilite alanında faaliyet gösteren bir başka girişim olan BinBin de geçtiğimiz aylarda Bulgaristan'da faaliyet göstermeye başlamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.