Uydu üzerinden internet sağlayan Starlink, hareket eden araçlarda da kullanılabilecek

ABD Federal İletişim Komisyonu, Starlink'in hareket eden araçlarda kullanılabilmesi için gerekli izni verdi.
Uydu üzerinden internet sağlayan Starlink, hareket eden araçlarda da kullanılabilecek

SpaceX'in Starlink projesi ile birlikte dünya yörüngesine uydular gönderip tüm dünyaya uygun fiyatlı ve yüksek hızlı bir internet sağlamayı hedeflediğini geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık. Uydular ile internet sağlayan Starlink, yakın zamanda uçaklar, trenler ve otomobiller tarafından da kullanılabilecek.

Starlink'in hareket eden araçlarda da kullanılabileceğini geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık. Bu durumun önündeki en büyük engel olarak ise karşımıza ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC) çıkıyordu. Bugün edindiğimiz bilgilere göre ABD Federal İletişim Komisyonu, Starlink'in hareket eden araçlarda kullanılabilmesi için gerekli izni verdi.

Bu izin ile birlikte uydular üzerinden yüksek hızlı internet sağlayan Starlink'in arabalar, kamyonlar, tekneler, trenler ve uçaklar dahil olmak üzere hareket halindeki araçlar için internet sağlamasının önündeki engel de kalkmış oldu.

SpaceX'in Starlink projesinin şu an için 36 ülkede aktif olarak kullanımda olduğunu da ekleyelim. Şu an için ülkemizde kullanımda olmayan Starlink, ilerleyen dönemde ülkemiz için de kullanıma sunulabilir. Gelen bu izin ile birlikte Starlink'in kullanım alanlarının ve popülerliğinin hızlı bir şekilde artabileceğini de ekleyelim.

Bugüne kadar 1700'ün üzerinde uyduyu uzaya gönderen Starlink, 100 binin üzerinden kullanıcıya da sahip durumda. Hatırlatmak gerekirse Starlink, en son geçtiğimiz Şubat ayında Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi ile birlikte Ukrayna'da da kullanıma sunulmuştu. Starlink ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.