Instagram'dan sonra Facebook da NFT desteğini test etmeye başladı

Şu an için yalnızca ABD'deki sınırlı sayıda içerik üreticisine açılan özellik, içerik üreticilerin dijital koleksiyonlarını Facebook'ta paylaşmasını sağlayacak.
Instagram'dan sonra Facebook da NFT desteğini test etmeye başladı

Mayıs başında Instagram'ın NFT desteğini test etmeye başladığını sizlerle paylaşmıştık. Aynı şekilde Facebook'un da NFT odaklı özellikler üzerinde çalıştığı uzun süredir konuşuluyordu. Meta, dijital koleksiyon desteğini Facebook'taki seçilmiş içerik üreticilerine açtı.  

Şu an için yalnızca ABD'deki sınırlı sayıda içerik üreticisine açılan özellik, içerik üreticilerin dijital koleksiyonlarını Facebook'ta paylaşmasını sağlayacak. İçerik üreticiler, yeni bir sekme altında NFT'lerini profillerinde sergileyebilirken, paylaşılan eserler "dijital koleksiyon" etiketine kavuşacak. 

Geçtiğimiz haftalarda Zuckerberg, NFT'lerin Instagram ve Facebook'ta çapraz paylaşım özelliğine sahip olacağını belirtmişti. Ancak Facebook sözcüsünün aktardığına göre,  şimdilik çapraz paylaşım özelliği henüz yayına alınmadı. 

Meta'nın ürün yöneticisi Navdeep Singh'ın paylaştığı görsellere göre, NFT'leri zaman tünelinizde paylaşabiliyorsunuz. Paylaştığınız NFT'lere tıkladığınızda ise eserin, koleksiyonun ve sanatçının detaylarını inceleyebiliyorsunuz. 

Instagram NFT desteğini genişletti

Bu noktada yakın zamanda Instagram'ın da NFT desteği testlerini daha fazla kullanıcıya açtığını belirtelim. Ayrıca şirket, SparkAR ile NFT'leri Instagram Hikayelerine taşımayı deneyecek. 

Adam Mosseri, paylaştığı gönderide NFT'lerin yanı sıra markalar ve içerik üreticilerin buluşabileceği İçerik Üreticiler için pazar yeri, Reels için çapraz paylaşım özelliklerini de duyurdu.   

Instagram'ın yenilikleri kapsamında paylaşılan blog gönderisinde şirketin metaverse'e odaklandığı, içerik üreticiler için web3 teknolojilerine ve NFT'lere yatırım yapmaya devam edeceğini belirtiliyor. 

Bu noktada Ethereum ve Polygon'da mint edilen NFT'lerin Instagram'da paylaşılabildiğini ancak şirketin Solana ve Flow desteği üzerinde çalışmaya devam ettiğini belirtelim. Meta ise Facebook'un hangi blok zincirlerini desteklediğini açıkça dile getirmedi. Yine uygulama ailesinin hemen hemen aynı geliştirme süreçlerine sahip olduğunu söylemek mümkün. 

NFT'lerin Spark AR ile artırılmış gerçeklikte de kendine yer bulması, şirketin geçtiğimiz günlerde açıkladığı Avatar giyim mağazaları için önemli bir adım. Bu mağazaların kısa süre içinde oyun içi NFT'lerin, 3D ürün NFT'lerinin el değiştirdiği bir NFT pazar yerine dönüşeceği aşikar. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.