Apple'ın eski avukatı, "içeriden öğrenenlerin ticareti" nedeniyle suçlu bulundu

Apple'ın eski avukatlarından biri olan Gene Levoff, içeriden öğrenenlerin ticareti için altı adet menkul kıymet dolandırıcılığı suçunu kabul etti. İçeriden öğrenenlerin ticareti, kamuya açıklanmamış bilgiye dayalı ticaret anlamına geliyor.
Apple'ın eski avukatı,

Apple ve eski çalışanları ile ilgili haberlere son dönemde fazlasıyla aşinayız. Şimdi ise Apple'ın eski avukatlarından biri olan Gene Levoff, içeriden öğrenenlerin ticareti için altı adet menkul kıymet dolandırıcılığı suçunu kabul etti. Bu noktada "içeriden öğrenenlerin ticareti" kavramının ne olduğunu da açıklamak gerek.

İçeriden öğrenenlerin ticareti, kamuya açıklanmamış bilgiye dayalı ticaret anlamına da geliyor. Sermaye piyasası araçlarının değerini etkileyebilecek, henüz kamuya açıklanmamış bilgileri şahsa veya üçüncü şahıslara menfaat sağlamak amacıyla kullanarak sermaye piyasasında işlem yapanlar arasında fırsat eşitliğini bozacak şekilde haksız yarar sağlamak veya bir zararı bertaraf etmek olarak açıklanıyor ve birçok ülkede suç olarak kabul ediliyor. 

Levoff’un, 2011′den 2016′ya kadar 14 milyon dolardan fazla ticarette 604 bin dolarlık yasa dışı kazanç elde etmek için şirket sekreteri, şirketler hukuku başkanı ve Apple’ın sonuçlarının taslaklarını inceleyen bir komitenin eş başkanı olarak rollerini kötüye kullandığı iddia ediliyor. Savcılar, Levoff’un Apple’ın sonuçları açıklanmadan önce ticareti yasaklayan üç aylık “karartma dönemlerini” ve şirketin uygulamaktan sorumlu olduğu daha geniş içeriden öğrenenlerin ticareti politikasını görmezden geldiğini söylüyor.

New Jersey’deki ABD Başsavcısı Vikas Khanna, Gene Levoff'un kendi finansal kazancı için dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden birinin güvenine ihanet ettiğini söyledi. Levoff'un avukatları ise konuyla ilgili yorum yapma taleplerini reddetti.

Levoff'un cezasının maksimum 20 yıl ve 5 milyon dolar olacağı belirtiliyor. Avukatın cezası 10 Kasım'da açıklanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.