SaaS sektöründe yıllık büyüme oranı ortalama yüzde 18 civarında

Yapılan son araştırmalar, SaaS pazarının, 2018-2023 tahmin döneminde yüzde 21,20'lik bir bileşik yıllık büyüme oranına sahip olacağını gösteriyor. 
SaaS sektöründe yıllık büyüme oranı ortalama yüzde 18 civarında

Hizmet olarak yazılım yani bizlerin daha iyi bildiği ismiyle SaaS, üçüncü taraf bir sağlayıcının uygulamaları yönettiği ve bunları internet üzerinden tüketicilerin erişimine sunduğu bir tür bulut bilişim. SaaS, kuruluşların bilgisayarlarına veya veri merkezlerine uygulama yükleme ve çalıştırma ihtiyacını ortadan kaldırarak donanım edinme, tedarik etme ve bakım maliyetlerinin yanı sıra yazılım lisanslama, kurulum ve destek maliyetlerini de ortadan kaldırıyor.

Dağıtım modeline bağlı olarak, SaaS pazarı genel bulut, özel bulut ve hibrit bulut olarak bölümlere ayrılabilir. Özel bulut ve genel bulut modellerinin piyasada olumlu bir seyir izlediğini ve şirketlerin yakın gelecekte hibrit bulut modelini uygulamaya geçirmeye çalıştıklarını söylemek mümkün. Uygulamaya bağlı olarak, SaaS pazarı kurumsal kaynak planlaması (ERP), müşteri ilişkileri yönetimi (CRM), insan kaynakları yönetimi (HRM), tedarik zinciri yönetimi (SCM) ve diğerlerine ayrılabilir. Diğer uygulama türleri arasında web konferansı platformları, mesajlaşma uygulamaları ve iş birliklerini sayabiliriz. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.