Gmail'in yenilenen tasarımı varsayılan olarak sunulacak

Google tarafından aktarılan bilgilere göre yeni tasarım, hem Google Workspace kullanıcıları hem de Gmail'in bireysel kullanıcıları için sunulacak. 
Gmail'in yenilenen tasarımı varsayılan olarak sunulacak

Gmail uygulamasına sesli ve görüntülü arama yapma özelliği eklendiğiniz geçtiğimiz yılın Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Günümüzün en popüler e-posta servislerinden olan Gmail, bu kez ise masaüstü versiyonunun tasarım değişikliği ile karşımızda.

Hatırlatmak gerekirse Google, geçtiğimiz Ocak ayında Gmail'in masaüstü versiyonu için yeni bir tasarım getirdiğini duyurmuştu. Google tarafından getirilen yeni tasarım, kullanıcıların tercihine bağlı olarak geçtiğimiz aylarda kullanıcılara sunulmuştu. Yeni tasarımı kullanmak isteyen Gmail kullanıcıları, tasarımı ayarlar içinden aktif edebiliyordu.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre Gmail'in yeni tasarımı varsayılan olarak tüm kullanıcılara sunuluyor. Google tarafından aktarılan bilgilere göre yeni tasarım, hem Google Workspace kullanıcıları hem de Gmail'in bireysel kullanıcıları için sunulacak. 

Gmail'in yeni tasarımının en önemli kısımları ise Chat, Spaces ve Meet servisleri için yeni alanlar oluşturulması. Yeni tasarımın sol kısmında e-postanın altında Chat, Spaces ve Meet sekmelerini görebilirsiniz. Google tarafından aktarılan bilgilere göre bu sekmelerin kapatılabileceğini de ekleyelim.

Ayarlar içinde bir seçenek sunan Gmail, kullanmadığınız servisleri devre dışı bırakmanıza izin veriyor. Android işletim sistemi ile karşımıza çıkan "Material You" tasarım anlayışı yeni tasarım ile birlikte Gmail'e de geliyor. Tasarım değişikliğinin yanı sıra Meet servisi için yeni bir LCV özelliğinin kullanıma sunulduğunu da ekleyelim. 

Yeni özellik sayesinde toplantı ekranında tüm katılımcıların LCV durumunu görmeniz ve daveti kabul eden ancak henüz toplantıya katılmamış kişilerle iletişim kurmak için Chat kısmını kullanmanız mümkün hale geliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.