Dört projesini iptal eden Niantic, 80'den fazla çalışanını işten çıkardı

Niantic, iş gücünün yüzde 8'ini işten çıkarıyor ve dört projeyi iptal ediyor. Şirketin iş gücünün yüzde 8'i ise 80'den fazla çalışana tekabül ediyor. 
Dört projesini iptal eden Niantic, 80'den fazla çalışanını işten çıkardı

Geçtiğimiz günlerde, Pokémon Go'nun geliştiricisi Niantic'in yeni oyunu NBA All-World'ü sizlere aktarmıştık. Niantic'ten gelen yeni oyun haberi bizleri sevindirirken şirketten paylaşılan son bilgiler yüzleri pek güldürmedi. Bloomberg'ün haberine göre Niantic, iş gücünün yüzde 8'ini işten çıkarıyor ve dört projeyi iptal ediyor. Şirketin iş gücünün yüzde 8'i ise 80'den fazla çalışana tekabül ediyor. 

Niantic İletişim Başkan Yardımcısı Jonny Thaw, son zamanlarda bazı projelerde üretimi durdurmaya ve temel önceliklere odaklanmak için iş gücünü yaklaşık yüzde sekiz oranında azaltmaya karar verdiklerini söyledi. Aslında şirket böyle bir karar alarak artırılmış gerçekliğe yatırım yapmaya devam edecek, zira Niantic'in önceliği Pokémon Go ve Lightship platformu. Şirket, böylelikle ekonomik belirsizlikleri ortadan kaldırmak istiyor.

Pokémon Go, her ne kadar sevilen ve başarılı bir oyun olsa da şirketin diğer artırılmış gerçeklik oyunları onunla aynı kaderi paylaşamadı. Niantic, yakın zamanda Catan ve Harry Potter serilerini odağına alan artırılmış gerçeklik oyunlarını piyasadan kaldırdı. Bloomberg'e göre iptal edilen projeler de Sleep No More yaratıcısı Punchdrunk ile ortaklaşa yapılan Transformers: Heavy Metal, Blue Sky ve Snowball. Dördüncü projenin ne olduğu ise belirsiz. 

Bu iptallere ve işten çıkarmalara rağmen Niantic'in sadece iki gün önce artırılmış gerçeklik yeni bir oyunu tanıtmış olması, gerçekten şirketin bu alana yapacağı yatırımları kanıtlıyor diyebiliriz.

Niantic'in yeni oyunu NBA sezonu ile aynı zamanda yayında olacak. NBA All-World'de oyuncular, yıldız NBA oyuncularını toplayabilecek, onları gerçek dünyadaki konumlara yapılan ziyaretlerden topladıkları öğelerle güçlendirip özelleştirebilecek ve mahallelerindeki sahalarda ve diğer lokasyonlarda, birebir maçlarda diğer oyuncularla karşılaşabilecekler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.