Niantic'ten basketbol temalı artırılmış gerçeklik oyunu: NBA All-World

Artırılmış gerçeklik unsurlarına da sahip konum tabanlı bir oyun olan NBA All-World, Niantic'e göre, NBA yaşam tarzını metaverse ile buluşturuyor.
Niantic'ten basketbol temalı artırılmış gerçeklik oyunu: NBA All-World

Artırılmış gerçeklik oyunları denince, hiç şüphesiz, akla ilk gelen oyunlardan biri Pokémon Go oluyor. Pokémon Go'nun geliştiricisi Niantic, şimdi de bu alanda yepyeni bir oyunla karşımıza çıktı. Basketbol severleri odağına alan yeni oyunun adı NBA All-World. Artırılmış gerçeklik unsurlarına da sahip konum tabanlı bir oyun olan NBA All-World, Niantic'e göre NBA yaşam tarzını metaverse ile buluşturuyor.

NBA All-World, Pokémon Go hayranlarının aşina olduğu oyun döngülerini alıp hem eğlence amaçlı bir spor hem de yaşam tarzı olarak basketbola uygulayacak. Ücretsiz olarak oynanabilecek NBA All-World'de oyuncular, yıldız NBA oyuncularını toplayabilecek, onları gerçek dünyadaki konumlara yapılan ziyaretlerden topladıkları öğelerle güçlendirip özelleştirebilecek ve mahallelerindeki sahalarda ve diğer lokasyonlarda, birebir maçlarda diğer oyuncularla karşılaşabilecekler. 

Oyunun kıdemli yapımcısı Marcus Matthews, NBA All-World ile ilgili olarak, "Çevrenizdeki dünyayı bir basketbol evrenine ya da gerçek dünyayı bir basketbol tema parkına dönüştürüyoruz." dedi. Matthews, gerçek dünyadaki yerlerin ve nesnelerin video oyun öğeleri olacağını; yakınınızdaki marketin, NBA oyuncunuzun dayanıklılık kazanacağı bir yer haline geldiğini, köşedeki spor malzemeleri mağazasının ise oyuncularınızı kişiselleştirmek için en yeni marka ayakkabıyı alabileceğiniz bir yere dönüştüğünü söyledi.

Sega of America'nın spor yayıncılığının ve ilk NFL ve NBA 2K oyunlarının emektarı Matthews, NBA World'ü denetlemek için 2021'de Niantic'e katılmıştı.

Oyunun ana hedeflerinden biri, oyuncuları aktif hale getirmek. Matthews, bu noktada konumun önemli olduğunu söyledi. Yani NBA All-World oynarken yapamayacağınız tek şey, evde oturup başka bir şehirde olan arkadaşınıza karşı uzaktan oynamak olacak.

NBA All-World hem iOS hem de Android için aktif edilecek. Niantic, oyunun önümüzdeki NBA sezonunda tam olarak piyasaya sürülmesinin beklendiğini açıkladı. Oyun için buradan ön kayıt yaptırabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.