Uzmanlar tarafından hazırlanmış şablonlar ile ihtiyacınız olan metni üretmenizi sağlayan dijital asistan: Legalmatic

Legalmatic, doküman tabanlı işleri kolaylaştıran, riski azaltan, zaman kazandıran bir dijital altyapı olarak faaliyet gösteriyor.
Uzmanlar tarafından hazırlanmış şablonlar ile ihtiyacınız olan metni üretmenizi sağlayan dijital asistan: Legalmatic

Pandemi ile birlikte hızlanan dijital dönüşüm, artık hayatlarımızın sadece bazı bölümlerini değil; hemen hemen her bölümünü etkisi altına almış durumda. İzleme alışkanlıklarından çalışma yöntemlerine, değişen toplantılardan online'a kayan alışverişlere etkisini her alanda hissettiğimiz bu dönüşüm, artık sözleşme dökümanlara dahi etki ediyor. Bu kapsamda karşımıza çıkan bir girişim mevcut; Legalmatic.

Legalmatic, uzmanlar tarafından hazırlanmış şablonlar ile ihtiyacınız olan metni üretebileceğiniz bir dijital asistan. Legalmatic'i doküman tabanlı işleri kolaylaştıran, riski azaltan, zaman kazandıran bir dijital altyapı olarak tanımlamak da mümkün. Legalmatic'in hedef kitlesini, kendi belgesini kendisi hazırlamak isteyen, güvenilir kaynak arayan, güncel metin isteyen kişiler oluşturuyor. 

Legalmatic'i kullanmak için ihtiyaç olan belge arşivden bulunuyor, gerekli temel sorular cevaplanıyor, sorulara verilen yanıtlara göre metin otomatik olarak güncelleniyor. Belge tamamlandığında ödeme adımına geçiliyor ve ödeme sonrasında metni bilgisayarınıza indirebiliyorsunuz. Bu arada şablon içerisinde yer alan ipucu açıklamaları ve videoları size yol gösteriyor. Hatta canlı destek sistemi üzerinden uzmanlardan yardım da alabiliyorsunuz. Belge şablonları konusunda uzman tecrübeli hukukçuların danışmanlığı ile hazırlanıyor. Aynı ekip belgelerin güncel tutulması için de destek oluyor.

Google'da bulunan hazır metinlerden farkı

Legalmatic'teki belgelerin Google'da bulunacak belgelerden bazı farkları bulunuyor. Öncelikle kullanacağınız metne güvenmeniz gerekiyor. Legalmatic'te şablonlar tecrübeli hukukçular tarafından hazırlanırken belgeler de mevzuat değişikliğine göre sürekli güncelleniyor. Cevaplarınıza göre sistem önceden tanımlanan maddelerden uygun olanı seçiyor. Yani sabit bir şablona göre daha kişisel sistem sunuluyor. Her belgeyi nasıl kullanacağınızı, soruların amaçlarını ve hatta o sözleşmenin genel niteliği hakkında ipucu ve videolar ile kendi belgenizi kendiniz hazırlayabiliyorsunuz. Yine de takıldığınız bir yer olursa canlı destek ekibi size yardımcı oluyor.

Legalmatic, Sistem Global Danışmanlık A.Ş.'nin bir ürünü, bu sebeple arkasında gruba ait geniş bir kadro yer alıyor. Yazılım geliştirme gibi teknik işler de metinlerin hazırlanması işleri de grup bünyesindeki uzmanlar tarafından yapılıyor. Legalmatic'in başında ise Sertel Şıracı yer alıyor.

Portalda 50'ye yakın hazır metin bulunuyor ve sürekli güncelleniyor. Henüz yatırım almayan Legalmatic, Sistem Global'in öz kaynakları ile ilerliyor. Legalmatic, birçok ürün ile entegre çalışabilecek bir yazılım, bu sebeple stratejik iş birliklerine daha yakın.

Legalmatic'in gelir modeli

Belgelerin ücreti ilgili metnin uzunluğuna, nadirliğine ve niteliğine göre değişiyor. Bir belge tekil olarak alınabiliyor. Bu nedenle sistemde çeşitli başlıklara göre belge paketleri oluşturuldu ve toplu alım imkanı da sunuluyor. Süreç tabanlı ihtiyaçlar için de adım adım bütün metinler tek paket halinde alınabiliyor. Üyelik sisteminin devreye alınması ile birlikte aboneliğe bağlı bir gelir yöntemi de düşünülüyor.

Legalmatic, bir avukatın alanına girmeyen, birbirini tekrar eden konularda, hızlı, doğru, güncel ve güvenilir bilgiye makul ücretlerle erişimi sağlamak istiyor. Dünyada ve ülkemizde legaltech ürünler ile ilgili çok az veri bulunduğunu söyleyen ekip, bu sebeple elde ettikleri veriye göre yönlerini belirleyeceklerini belirtiyor.

Legalmatic'in temel üç aşaması bulunuyor. Öncelikle rekabetin düşük olduğu veya ihtiyacın yüksek olduğu hazır belge otomasyonu ile başlandı, Legalmatic bunu yabancı dil desteği ile de yapmak istiyor. İkinci fazda belge süreç yönetimi ve e-imza süreçleri eklenecek. Devamında da yapay zeka ile sözleşme risk tespiti ürünleri sunulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.