Meta geliştiriciler için Instagram Reels API'yi duyurdu

Reels API kapsamında, geliştiriciler İçerik yayımlama, İstatistikler, Yorum moderasyonu, Hashtag arama, İşletmeleri keşfetme, Bahsetme özelliklerinin yanı sıra Tanıtım API ve Instagram Basic Display API'ın Reels'te de kullanabilecek.
Meta geliştiriciler için Instagram Reels API'yi duyurdu

Meta bugğn paylaştığı bir gönderi ile Reels API'yi Instagram Platform'a eklediğini duyurdu. Instagram Platform'un işletmelerin Instagram kullanıcılarıyla etkileşime geçmesi için araçlar sunduğunu hatırlatalım. Instagram Platfrom araçları arasında Consumer API ve Business API da yer alıyor. 

Meta, paylaştığı blog gönderisinde geliştirici topluluğu tarafından Reels'in en yüksek öncelik olduğunu sürekli olarak duyduklarını dile getirdi.

Şirket, Reels API kapsamında, geliştiricilerin faydalancdığı İçerik yayımlama, İstatistikler, Yorum moderasyonu, Hashtag arama, İşletmeleri keşfetme, Bahsetme özelliklerinin yanı sıra Tanıtım API ve Instagram Basic Display API'ın Reels'te de kullanılmasını destekleyecek.

Bu sayede geliştiriciler, API aracılığıyla Reels'leri planlayabilecek, istatistiklere erişebilecek ve Instagram işletme hesaplarında Reels yayınlayabilecek. Bu noktada söz konusu işletme hesaplarının Business API'dan yararlanması gerektiğini belirtelim. Ayrıca geliştiriciler API kullanımı ile yorumlara yanıt verebilecek, yorumları gizleyebilecek ya da silecek. Aynı şekilde belli hahstaglerin kullanılcığı Reels'leri bulmak da mümkün olcak.

Bunlara ek olarak geliştiriciler bir Instagram İşletme veya İçerik Üretici hesabının takma adının etiketlendiği veya bahsedildiği Reels'leri de tanımlayabilecek.

Reels odaklı bu API geliştirmesi, Graph API'nin mevuct sürümü ve önceki sürümleri için de geçerli olacak. Söz konusu API, halihazırda geçerli API'lere erişimi olan geliştiricilerin kullanımına otomatik olarak açılacak. 

Bununla beraber bugünden itibaren Instagram kullanıcılarının yüzde 25 Reels API'ye erişebilecek. 6 Temmuz'da ise API tüm kullanıcılara açılacak. Bu yenilikle birlikte pek çok sosyal medya yönetim aracının Reels odaklı özelliklere kavuşacağını söylemek mümkün. Bu da işletmelerin ve içerik üreticilerin Reels'teki varlığını kolayca artırabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.