Konuşma tanıma teknolojisi girişimi Speechmatics, 62 milyon dolar yatırım aldı

Cambridge merkezli konuşma tanıma teknolojisi girişimi Speechmatics, Susquehanna Growth Equity'nin liderliği üstlendiği Seri B turda 62 milyon dolar yatırım aldı.
Konuşma tanıma teknolojisi girişimi Speechmatics, 62 milyon dolar yatırım aldı

Cambridge merkezli konuşma tanıma teknolojisi girişimi Speechmatics, Susquehanna Growth Equity'nin liderliği üstlendiği Seri B turda 62 milyon dolar yatırım aldı. Tura AlbionVC ve IQ Capital da katıldı. Speechmatics, 2019'da gerçekleşen Seri A turda 6.35 milyon pound yatırım almıştı.

Alınan yeni yatırımla birlikte Speechmatics, ABD ve Asya-Pasifik genelinde global olarak genişlemeyi hedefliyor. Şirket aynı zamanda altyapısını geliştirecek, seslerin daha doğru anlaşılmasını sağlamak için araştırma ve geliştirmeye de önem verecek. 

2006 yılında Dr. Tony Robinson tarafından kurulan Speechmatics, konuşmacıların demografisi, yaşı, cinsiyeti, aksanı, lehçesi veya konumu ne olursa olsun her sesi anlamayı odağına alıyor. Şirketin her sesi anlayan otonom konuşma tanıma teknolojisi, sağlayan derin öğrenme ve konuşma tanıma konusunda uzmanlık sunuyor. Çözüm ve hizmet sağlayıcıların sektörlerine veya kullanım durumlarına bakılmaksızın onlara konuşma tanıma özelliği sunuluyor. 

Speechmatics'in motoru halihazırda canlı ve önceden kaydedilmiş medya için 34 farklı dili anlıyor ve her ay dünya çapında milyonlarca saatlik transkripsiyonu işliyor. Speechmatics'in Londra, Boston, Chennai ve Brno'da ofisleri bulunuyor. Veritone, Deloitte UK, Vonage, what3words, 3Play Media gibi şirketlere hizmet veren platformun 170'den fazla müşterisi mevcut.

Speechmatics CEO'su Katy Wigdahl, dünyanın en yetenekli konuşma ve makine öğrenimi uzmanlarından bazılarıyla birlikte konuşma teknolojisinde gerçek bir mirasa sahip olduklarını; büyümelerini hızlandırmak ve giderek daha fazla sesin anlaşılmasını sağlamak için sabırsızlandıklarını söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.