Dijital sağlık platformu Albert Health, Sabancı Ventures liderliğinde 1 milyon dolar yatırım aldı

Dijital sağlık alanında yapay zeka tabanlı hastalık yönetimi ve telesağlık hizmeti platformu geliştiren Albert Health, Sabancı Ventures liderliğinde 1 milyon dolar yatırım aldı.
Dijital sağlık platformu Albert Health, Sabancı Ventures liderliğinde 1 milyon dolar yatırım aldı

Dijital sağlık alanında yapay zeka tabanlı hastalık yönetimi ve telesağlık hizmeti platformu geliştiren Albert Health, Sabancı Ventures liderliğinde yatırım aldı. Akportföy, Teknoloji Yatırım (TTGV1 Fonu) ve EGİAD (Ege Genç İş İnsanları Derneği) Melekleri’nin katılımı ile gerçekleşen turda Albert Health'e toplam 1 milyon dolar tohum yatırımı yapıldı.

Yapılan yatırım ile Albert Health, klinik doğrulama çalışmalarını hızlandırmayı ve İngiltere başta olmak üzere yurt dışı pazarlarda çoklu kronik hastalık yönetimi platformunu genişletmeyi hedefliyor.

Hastaların kronik hastalıklarını yönetmelerini sağlayan, sesli komut tabanlı, yapay zekaya dayalı dijital sağlık platformu Albert Health, küresel bir dijital hastalık yönetimi şirketi olma vizyonuyla çok uluslu ilaç şirketleriyle hastalık yönetimi ve telesağlık programları geliştiriyor. 2018 yılında kurulan şirket hali hazırda 100 binden fazla hastaya hizmet veriyor.

Bu yatırımla birlikte 2020 yılında kurulan Sabancı Ventures’ın portföyündeki toplam girişim sayısı 5’e, 2022 yılında yatırım yaptığı şirket sayısı ise 3’e yükseldi. Sabancı Ventures geçtiğimiz yıllarda Thread In Motion ve Lumnion’a, bu yıl ise yerli bulut sistem entegratörü olarak müşterilerine veri depolama ve bulut yönetimi gibi hibrit bulut çözümleri sunan Bulutistan ile yapay zekâ odaklı akıllı asistan hizmetleri konusunda uzmanlaşmış Zack.ai şirketlerine yatırım yapmıştı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sabancı Holding Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanı Gökhan Eyigün, önümüzdeki dönemde, etki gücü her türlü ülke sınırlarını aşan, küresel değer üretme potansiyeline sahip öncü fikirlerin ve girişimlerin destekçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.