Sabancı Ventures, Bulutistan ve Zack.ai'a yatırım yaptı

Sabancı Ventures, müşterilerine veri depolama ve bulut yönetimi gibi hibrit bulut çözümleri sunan Bulutistan ile yapay zekâ odaklı akıllı asistan hizmetleri konusunda uzmanlaşmış Zack.ai’ın hissedarı oldu.
Sabancı Ventures, Bulutistan ve Zack.ai'a yatırım yaptı

Sabancı Topluluğu, ‘yeni ekonomi’ odaklı uzun vadeli büyüme stratejisi kapsamında, Sabancı Holding Kurumsal Girişim Sermayesi Fonu, “Sabancı Ventures” aracılığıyla iki yeni yatırımı daha tamamladı. Bu kapsamda Sabancı Ventures, yerli bulut sistem entegratörü olarak müşterilerine veri depolama ve bulut yönetimi gibi hibrit bulut çözümleri sunan Bulutistan ile yapay zekâ odaklı akıllı asistan hizmetleri konusunda uzmanlaşmış Zack.ai’ın hissedarı oldu. Bu yatırımlarla birlikte 2020 yılında kurulan Sabancı Ventures’ın portföyündeki toplam girişim sayısı 4’e yükseldi.

Bulutistan, bulut sistemi entegrasyon hizmeti veren bilgi teknoloji firması olarak hizmet veriyor. Veritabanı desteği, sanal sunucu, güvenlik duvarı ve teknik destek sunulan ana çözümler arasında yer alıyor. 2015 yılında Begim Anıl Başlıgil ve Orçun Murat Özalp tarafından kurulan, Türkiye ve Avrupa’da SAP hizmetleri de sunan şirketin 400’den fazla müşterisi ve yurtdışına 50’den fazla hizmeti bulunuyor. 

2018 yılında kurulan Zack.ai, yapay zekâ odaklı çalışmalarıyla, dil ve duygu algılaması alanında sesli ve yazılı iletişim konusunda hizmet veriyor. Zack.ai, ‘Natural Language Processing’ katmanı ve yüzde 90 anlama oranı ile sesli akıllı asistan ve bot ürünleri geliştiriyor. Bu ürünler içerisinde, müşteri tutumunun olumlu, olumsuz veya tarafsız olup olmadığını belirlemek için bir metin parçasında ifade edilen görüşleri algoritmalar ile sınıflandıran duygusal analiz yöntemleri kullanılıyor.

Siber güvenlik, yapay zekâ, enerji, finansal hizmetler, nesnelerin interneti, malzeme teknolojileri ve lojistik Sabancı Ventures’ın başlıca yatırım hedeflediği alanlar olarak açıklanıyor. İlk etapta 30 milyon dolar toplam fon büyüklüğüne sahip olan Sabancı Ventures, hem yurt içi hem de yurt dışında yatırımlar hedefliyor. Tohum sonrası ve Seri A aşamalarındaki girişimlere büyüme amaçlı olarak 500 bin dolar ile 4 milyon dolar arasında değişen tutarlarda yatırım yaparak, hissedar olmayı hedefliyor.

Toplam 13 ülkede 7 farklı iş ortaklığıyla faaliyet gösteren ve çok uluslu şirketlerle uzun soluklu ortaklık tecrübesine sahip olan Sabancı’nın, yatırımcı olarak bu şirketlerde yer alması, girişimlerin uluslararası büyüme yolculuklarına da önemli katkı sunacağı belirtiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.