Facebook Pay metaverse vizyonu ile Meta Pay'e dönüşüyor

Zuckerberg, Facebook'ta paylaştığı bir gönderi ile Facebook Pay'in ismini Meta Pay olarak değiştirdiklerini açıkladı. Meta Pay, metaverse için dijital bir cüzdan olarak konumlanacak.
Facebook Pay metaverse vizyonu ile Meta Pay'e dönüşüyor

Geçtiğimiz günlerde Avatarlar için yeni dijital giyim mağazasını duyuran Meta CEO'su Mark Zuckerberg şimdi de metaverse için ödeme yöntemi Meta Pay'i tanıttı. Zuckerberg, Facebook'ta paylaştığı bir gönderi ile Facebook Pay'in ismini Meta Pay olarak değiştirdiklerini açıkladı.

Meta Pay, metaverse için dijital bir cüzdan olarak konumlanacak. Kullanıcıların şimdiye kadar aşina olduğu özellikler Facebook, Instagram, WhatsApp ve Messenger dahil olmak üzere tüm platformlarda varlığını korumaya devam edecek. 

Zuckerberg'in belirttiğine göre; Meta Pay, kullanıcıların metaversede kimliklerini, sahip olduklarını ve ödeme yöntemlerini güvenli bir şekilde yönetmelerini sağlayacak. Bu bağlamda Zuckerberg, gelecekte kullanıcıların satın almak veya üretmek istediği pek çok öğe olacağını dile getiriyor. Bu öğeler arasında, dijital giysiler, sanat, videolar, müzik, deneyimler ve sanat etkinlikler yer alıyor. 

Eğer bu ürünleri başka servislere taşımak isterseniz, sahiplik kanıtı önemli hale gelecek. Herhangi bir metaverse deneyimine giriş yaptığınızda satın aldığınız ürünleri de orada kullanabilmeniz söz konusu olacak. 

Ancak Zuckerberg'in de belirttiği üzere şimdilik bu vizyonun gerçeğe dönüşmesi için daha çok zamana ihtiyaç var. Aynı şekilde bu alanda protokoller geliştirilmesi gerektiğini hatırlatalım. 

Yine de Zuckerberg, metaverselerin ve öğelerin birlikte işlerlik kazanmasının içerik üreticilere yeni fırsatlar yaratacağına inanıyor. Bununla beraber deneyimlerin de çok daha iyi bir seviyeye taşınacağını vurguluyor.  

Meta Pay, şu an için ABD'deki kullanıcıların ilgisine sunuldu. Zaman içinde kademeli olarak diğer ülkelerdeki kullanıcılar da bu değişikliği görebilecek. 

2009 yılından bu yana ödeme alanında faaliyet gösteren Meta, 160 ülkede 55 para birimini destekliyor. 9 Mayıs'ta ilk fiziksel mağazasını açan Reality Labs ise metaverse'ü daha gerçekçi hale getirmek için birbirinden farklı prototipler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Meta'nın bu çalışmaları uzun vadede işletmelerin Instagram ve Facebook mağazalarını, Meta mağazalarına dönüştürmesini destekleyecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.