Klinik deney üzerine yoğunlaşan sağlık girişimi Florence Health, 27 milyon dolar yatırım aldı. 27 milyon dolarlık yatırım, Insight Partners liderliğinde gerçekleşti. ABD merkezli şirketin toplam yatırım bedeli 115 milyon doları aştı. Yeni yatırımın şirketin iş süreçlerini geliştirmek için kullanılacağı açıklandı.
2014 yılında kurulan şirket, tıbbi veya biyolojik bilgilerin geliştirilmesi adına insanlar üzerinde uygulanan sistematik biyomedikal araştırmalara odaklanıyor. Geliştirdiği araçlar, klinik deneme sahalarının uzaktan izlenmesi, operasyonel sürecin yönetilmesini sağlıyor. Klinik deneye katılanların belgelerin dijital olarak toplanmasına yardımcı oluyor. Şirketin oluşturduğu ağ, eczane, laboratuvar ve klinik deney merkezlerini aynı yerde topluyor.
Covid-19 pandemisi klinik araştırma, tıbbi bilgi elde etmeyi amaçlayan bilimsel çalışma olarak tanımlanan klinik araştırmayı önemli hale getirdi. Özellikle yeni ilaç keşfi, tıbbi cihaz ya da tedavi yöntemlerinin geliştirilmesinde oldukça kritik bir aşama olduğu bir kez daha anlaşıldı. Çünkü bazı klinik deneyler yeni bir tedavi ile daha önce mevcut olan standart bir tedavi karşılaştırılmasını sağlıyor. Bu da hastalıklar için yeni tedavi yöntemi bulma konusunda oldukça kritik bir noktaya konumlanıyor.
Geçen Mayıs ayında dijital sağlık girişimi uMotif, 25,5 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 25,5 milyon dolarlık yatırım turu, Athyrium Capital Management tarafından yönetildi. Yeni gelen yatırım, şirketin diğer ülkelerdeki faaliyetlerini genişletmek için kullanılacak.
2012 yılında kurulan Londra merkezli şirket, klinik deney ve araştırmalara odaklanıyor. uMotif, gerçek zamanlı ve doğrudan hastadan veri toplamayı optimize etmek için yazılım üretiyor. Bruce Hellman ve Ben James tarafından kurulan şirket, klinik deneylerdeki veri kalitesini artırmak için gelişmiş hasta değerlendirme raporları hazırlıyor. uMotif'in ürettiği yazılım, şu anda 30 ülkede kullanılıyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap