Web uygulamaları için geliştirme araçları sunan Platform.sh, 140 milyon dolar yatırım aldı

Web uygulamaları oluşturmak, çalıştırmak ve ölçeklendirmek için çözümler sunan Platform.sh, Seri D turda 140 milyon dolar yatırım aldı.
Web uygulamaları için geliştirme araçları sunan Platform.sh, 140 milyon dolar yatırım aldı

Web uygulamaları oluşturmak, çalıştırmak ve ölçeklendirmek için çözümler sunan bir platform olarak faaliyet gösteren Platform.sh, Digital+Partners, Morgan Stanley Expansion Capital ve Revaia'nın liderliği üstlendiği Seri D turda 140 milyon dolar yatırım aldı. Tura mevcut yatırımcılar BGV, Eurazeo, Hiinov ve Partech de katıldı.

Fransa'da, 2015 yılında Damien Tournoud, Fred Plais, Ori Pekelman ve Ryan Szrama tarafından hayata geçirilen Platform.sh, web siteleri veya web uygulamaları oluşturmayla ilgili sıkıntıları ortadan kaldırmayı hedefliyor. Dijital ekipler, web uygulamalarını oluştururken, dağıtırken ve yönetirken, arka uçta hangi sistemin kullanılacağını seçmekten, hangi çerçeve ve dilde kod yazılacağına karar vermeye kadar birçok seçim yapmak durumunda kalıyor. Platform.sh, bu karmaşıklığı çözmek için şirketlere uçtan uca bir çözüm sunuyor. Şirket, IT ve bulut işlemleri ihtiyacını ortadan kaldırırken bir web sitesi ve web uygulaması filosu oluşturmaya, barındırmaya ve ölçeklendirmeye yardımcı olan bir platform sunuyor.

Platform.sh ile web siteleri ve web uygulamaları, dağıtılmış geliştirme ekipleri tarafından farklı dillerde ve farklı çerçeveler kullanılarak oluşturulabiliyor. Güçlü otomasyon, üretkenliği önemli ölçüde artırıyor ve bulut harcamalarında maliyet tasarrufu sağlıyor. Platform.sh tarafından sağlanan sunucu yoğunluğu sayesinde her büyüklükteki işletme karbon emisyonlarını azaltabiliyor.

Platform.sh, şu anda 36 ülkede 340 kişilik bir ekibe sahip. Şirket, yılda 40 milyon doların üzerinde gelir elde ediyor. Platform.sh'nin müşterileri arasında Adobe Magento, Gap, Nestle, Orange, The British Council, The Financial Times ve Unicef gibi isimler yer alıyor.

Alınan 140 milyon dolarlık yeni yatırım, şirketin Avrupa, ABD ve Asya'daki faaliyetlerini artırmasına yardımcı olacak. Aynı zamanda dünya çapında yeni çalışanları işe almasını da sağlayacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.