Neobank Stashfin, 270 milyon dolar yatırım aldı

Singapur merkezli bir neobank platformu olan Stashfin, C serisi yatırım turunda 270 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldığını duyurdu.
Neobank Stashfin, 270 milyon dolar yatırım aldı

Finans ekosisteminin geleceği olarak görülen neobank girişimleri yatırımlar almaya devam ediyor. Singapur merkezli bir neobank platformu olan Stashfin, C serisi yatırım turunda 270 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Stashfin tarafından aktarılan bilgilere göre 270 milyon dolarlık yatırım turunun 200 milyon dolarlık kısmı ise borç olarak alındı.

Edindiğimiz bilgilere göre Stashfin'in 270 milyon dolarlık yatırım turuna, Uncorrelated Ventures, Abstract Ventures ve Fasanara Capital'ın yanı sıra şirketin eski yatırımcıları konumunda bulunan Altara Ventures, Kravis Investment Partners ve Snow Leopard da katıldı. 

270 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Stashfin'in değerlemesinin 700 ila 800 milyar dolar arasına ulaştığı tahmin ediliyor. 2016 yılında Tushar Aggarwal tarafından kurulan Stashfin'in en son geçtiğimiz yılın Nisan ayında Altara Ventures ve Uncorrelated Ventures liderliğinde 40 milyon dolar yatırım aldığını da hatırlatalım.

Son yatırım turunda Stashfin'in değerlemesi ise 135 milyon dolar olarak açıklanmıştı. Kısacası alınan yeni yatırım ile birlikte girişimin değerlemesi yaklaşık 1 yıl içinde 6 katına çıkmış oldu. 270 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Stashfin girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 345 milyon dolara ulaştığını da ekleyelim.

Stashfin tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yeni yatırım, girişimin Güneydoğu ve Güney Asya'daki operasyonlarını ve teknolojisini geliştirmek için kullanılacak. Finans dünyasının en önemli isimleri arasında bulunan Visa ile iş birliği yapan Stashfin kullanıcılarına kredi kartları sunuyor. Stashfin ekibi tarafından aktarılan bilgilere girişimin 10 milyona yakın kullanıcısı da bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.