WhatsApp kullanıcıları, grup sohbetleri sırasında belirli kişileri sessize alabilecek

WhatsApp, kullanıcıların bir grup aramasında belirli kişileri sessize almasına veya mesaj göndermesine olanak tanıyacak.
WhatsApp kullanıcıları, grup sohbetleri sırasında belirli kişileri sessize alabilecek

Geçtiğimiz aylarda sesli aramalardaki maksimum kişi sayısını 32'ye çıkaran WhatsApp, şimdi de bazı yeni güncellemeler duyurdu. Bu yeniliklerde en çok öne çıkan ise grup sohbetleri sırasında belirli kişileri sessize alabilecek olmak.

Paylaşılan bilgilere göre WhatsApp, kullanıcıların bir grup aramasında belirli kişileri sessize almasına veya mesaj göndermesine olanak tanıyacak. Görüşme sırasında, katılımcılar ayrıca bir kişinin ekran dışında görüşmeye katıldığını gösteren bir afiş veya gösterge görecek ve bu da WhatsApp'ın büyük toplantılar sırasında faydalı olabileceği anlamına geliyor. 

Arama sırasında herhangi birinin sesini kapatma seçeneğinin yalnızca aramayı yapan kişiyle sınırlı olmadığı, diğer katılımcıların da arama sırasında herhangi birinin sesini kapatabileceğini belirtiliyor. Belirtilenlere göre özelliği kullanmak da gerçekten oldukça basit. Öncelikle kullanıcıların arama sırasında ilgili kişiyi seçmesi gerekiyor. Bu seçimin ardından katılımcıyı sessize alma veya bireysel bir mesaj gönderme seçenekleri katılımcının karşısına çıkıyor. 

WhatsApp'ın tek yeniliği kişileri sessize almak da değil. Şirket, yeni gizlilik özelliklerini de duyurdu. Kullanıcılar profil fotoğrafı, son görülme durumu gibi bilgileri belirli kişilerin görmesine izin verebilecek ya da bunu engelleyebilecek. Bu da kullanıcıların WhatsApp'ta, istenmeyen kişileri kendinden uzaklaştırması için ideal bir özellik diyebiliriz. WhatsApp, geçtiğimiz yıl olası gizlilik önlemleri nedeniyle varsayılan olarak son görülmeleri yabancılardan gizlemeye başlamıştı.

Yeni özellikler hem iOS hem de Android kullanıcıları için yavaş yavaş sunulmaya başlandı. Kullanıcılar, WhatsApp hesaplarındaki özellikleri yakında etkinleştirebilecekler. WhatsApp'ın son sürümünü kullanmayanlar ise özelliklerden yararlanamayacaklar. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.