Teknoloji ekosistemindeki işten çıkarmalar yatırımları nasıl etkileyecek?

Son dönemde artan işten çıkarmalar yatırımları olumsuz etkileyebilir. Teknoloji ekosisteminde iş bulmak, eskiye göre daha da zorlaşabilir.
Teknoloji ekosistemindeki işten çıkarmalar yatırımları nasıl etkileyecek?

"Netflix, şirketin gelirlerinin düştüğünü öne sürerek 150 çalışanını işten çıkardı." Bu cümle, teknoloji ekosistemindeki işten çıkarmaları ciddiye almama, ciddiye almaktan ziyade konunun ciddiyetinin farkına varmama neden olmuştu. Akabinde hiç bitmeyen "işten çıkarma" haberleri yayınlanmaya başlandı. Bizler için sadece bir haberden ibaret olan bu bilgiler, birçok kişinin hayatının olumsuz yönde seyretmesine, gelecek kaygısı yaşamasına neden olmaya başladı. Zira teknolojinin bu denli yükselişte olduğu günümüzde binlerce kişi işsiz kaldı. "Bu sektöre bir şey olmaz" denilen sektörlerde çatırdamalar yaşanır oldu. 

Söz konusu teknoloji olunca aslında hiçbir şeyin yüzde 100 garantisi yok. Kurulur, yükselir ve batarsınız. Yatırım yaparsınız, kazanırsınız veya kaybedersiniz. Tıpkı bir hayatın sıradan seyri gibi teknoloji sektöründe de kayıplar ve kazançlar yaşanıyor, yaşanmaya da devam edecek. Ancak son dönemde bu denli işten çıkarmaların olması kafalarda bazı soru işaretlerinin oluşmasına da neden oldu. Neden son dönemde bir anda etrafımızı işten çıkarma haberleri sarmaya başladı? Yatırımcılar ve girişim kurucuları bu konu hakkında ne düşünüyor ve bu işten çıkarmalar teknoloji sektörünün geleceğini nasıl etkiler? 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.