Microsoft ve Meta, veri merkezlerinde yapay zeka kullanma konusunda Google'a katıldı

Microsoft ve Meta'nın, Google'ın veri merkezlerini koruma ve güvence altına alma şeklini geliştirmek için farklı yollar üzerinde çalıştıkları açıklandı. 
Microsoft ve Meta, veri merkezlerinde yapay zeka kullanma konusunda Google'a katıldı

Teknoloji devleri, veri merkezleri konusunda ileriye dönük çözümler arıyor ve bu çözümlerin başında da veri merkezlerinde yapay zekanın kullanım yolları yer alıyor. Bu kapsamda Microsoft ve Meta'nın, Google'ın veri merkezlerini koruma ve güvence altına alma şeklini geliştirmek için farklı yollar üzerinde çalıştıkları açıklandı. 

TechCrunch'a gönderilen bir e-postada Microsoft sözcüsü, veri merkezi operasyonları hakkında temel bilgilerle ilgili uyarılar oluşturmak için birden fazla kaynaktan gelen verileri analiz etmek için tasarlanmış yapay zeka sisteminin erken test aşamalarında olduklarını açıkladı. Bu noktada Microsoft'un amaçladığı ise Google'ın veri merkezlerinde güvenlik olaylarının etkisini önlemek veya azaltmak. Microsoft sözcüsü ayrıca, veri merkezi inşaat programlarını etkileyebilecek faktörleri tespit etmeye ve tahmin etmeye yardımcı olacak sistemler üzerinde çalıştıklarını da söyledi.

Bir diğer teknoloji devi Meta da veri merkezlerinde işçi güvenliği ve sistem güvenilirliğinde yapay zeka için kullanım örnekleri kullanacaklarını açıkladı. Meta'nın öncelikli hedefi, sahadaki işçileri etkileyebilecek çevresel etkenler altında operasyonların nasıl etkileneceğini tahmin etmek için yapay zekayı kullanmak. Meta'nın bu tür girişimleri, Google'ın veri merkezleri ve sunucularında güç tüketimi, soğutma ve hava akışı gibi sistem güvenilirliğini etkileyebilecek koşulların daha derinlemesine anlaşılmasını ve genel görünümünü elde etmek için yapay zeka kullanımını içeriyor. 

Google'ın veri merkezlerini, büyük miktarda bilgiyi depolayan ve işleyen birçok bilgisayar içeren tesisler olarak açıklayabiliriz. Google'a göre bu teknoloji, ürünlerini ve hizmetlerini global olarak 7/24 çalışır durumda tutmalarına olanak tanıyor. Google veri merkezleri, diğerlerinin yanı sıra Gmail, Google Dokümanlar ve Google Arama gibi hizmetlerin etkinleştirilmesinden birinci derecede sorumlu ve bu veri merkezleri başarısız olursa, tüm bu işlevler de durma noktasına gelebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.