Animoca Brands, TinyTap'in yüzde 84'ünü 38,87 milyon dolara satın aldı

Animoca Brands tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, eğitim teknolojilerine odaklanan TinyTap isimli girişimin yüzde 84'ünü satın aldı.
Animoca Brands, TinyTap'in yüzde 84'ünü 38,87 milyon dolara satın aldı

Girişim ve yatırım ekosisteminin en önemli oyuncuları arasında yer alan Animoca Brands ile ilgili gelişmeleri geçtiğimiz dönemlerde pek çok kez sizlere aktarmıştık. Hem aldığı hem de yaptığı yatırımlarla karşımıza çıkan Animoca Brand, yeni bir satın alma gerçekleştirdi.

Animoca Brands tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, eğitim teknolojilerine odaklanan TinyTap isimli girişimin yüzde 84'ünü satın aldı. Animoca Brands'in TinyTap girişiminin yüzde 84 oranındaki hissesi için 38,87 milyon dolar ödediğini de belirtelim.

2012 yılında Oren Elbaz, Uri Lazar ve Yogev Shelly tarafından geliştirilen TinyTap, kod bilgisi gerektirmeden kullanılabilecek eğitim odaklı bir içerik platformu. Platform içinde yer alan eğitim içerikleri ise TinyTap'in kullanıcıları tarafından geliştiriliyor.

Odağına eğitimi alan TinyTap, içinde kullanıcıları tarafından oluşturulmuş oyun ve içeriklere sahip. TinyTap'i blockchain teknolojisi ile güçlendirecek olan Animoca Brands, platforma içerik üretenler kullanıcılar yeni bir gelir modeli oluşturmak da istiyor.

TinyTap için içerikler üreten kullanıcıların bu içerikler üzerinden halihazırda gelir elde ettiğini de hatırlatalım. Animoca Brands satın almasından sonra ise odağında blockchain olan yeni bir gelir elde etme modeline geçilecek.

Yatırım ekosisteminin en önemli oyuncuları arasında yer alan Animoca Brands'in kripto ve blockchain oyunları alanında 340 şirkette 1,5 milyar dolar değerinde portföy yatırımına sahip olduğunu geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Bu nedenle blockchain ve kripto dünyasının en önemli yatırımcıları arasında bulunan Animoca Brands'in satın aldığı TinyTap'i blockchain teknolojisi ile yenileyecek olması pek de sürpriz değil. TinyTap'i blockchain ile ne gibi özellikler kazanacağını ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.