SPONSORLU

Joom, Türk satıcıların uluslararası alanda büyümesine nasıl yardımcı oluyor: Mosimoso’nun Başarı Hikâyesi

TOP 500 Avrupa’daki Sınır Ötesi Ticaret’in son sayısına göre, Avrupa'daki e-ticaretin %26,8'i sınır ötesi olarak gerçekleşmektedir.

Daha iyi fiyatlardan yararlanmak veya kendi ülkesinde bulunamayan bir ürüne erişmek için yurt dışından alışveriş yapmak isteyen aylık 1,4 milyarlık bir kitle için ile uluslararası arenaya açılmak artık bir seçimden öte zorunluluk haline geldi. Sınır ötesi bir pazara katılmak bunu gerçekleştirmenin en iyi yollarından biridir.

Bir pazaryerinde ürün satışı yapmanın başlıca avantajlarından biri, satıcıların uluslararası büyümelerini destekleyen birçok yardımcı araca erişim sağlayabilmeleridir. Bu durum, satıcıların günlük ticaret deneyimlerini basitleştirmeyi amaçlayan Joom Marketplace için de tam olarak geçerlidir.

Her şeyden önce Joom platformu, bütün sınır ötesi satıcıların karşılaştığı üç büyük zorluğa dair çözümler sunar.

  1. Joom, tek bir arayüz üzerinden mümkün olduğu kadar çok pazara erişim sağlar. Satıcılar tek bir mağaza ile diledikleri her yerde satış yapabilir ve ne kadar çok ülkeyi etkinleştirirlerse o kadar çok sipariş alırlar.
  2. Joom 21 dilde çalışır ve tüm içeriği ücretsiz olarak yerelleştirir. Bu, tüm ürün açıklamalarını ve Joom'un bulunduğu herhangi bir ülkedeki kullanıcıların tercihlerine göre para birimlerini çevireceği anlamına gelir.
  3. Joom müşteri destek ekibi, tüketicilerle olan tüm iletişimle kendisi ilgilenir ve satıcıların ürün çeşitliliğine ve satışa odaklanmalarını sağlar.

Joom’un En iyi Mağazalar Kategorisinde İlk Sırada Türk Satıcılar Yer Alıyor

Joom 2021'de, en güvenilir satıcıları daha da teşvik etmek için ayrıcalıklı bir mağaza tanımı olan “En İyi Mağazalar”ı tanıttı. Yüksek performans metriklerine dayanan “En İyi Mağazalar”, artan satın alma oranı ve müşteri sadakatini de beraberinde getirdi.

2022 ortası itibarıyla “En İyi Mağazalar” sayısı açısından platformda ilk sırada Türk satıcılar yer alıyor. Bu statü, Türk satıcıların ürünleri için ek trafik, ekstra promosyon ve görünürlük elde etmelerine, müşteri sadakatini artırmalarına ve sıradan fotoğraflar yerine videolar gibi ekstra özellikler kullanarak ürün içeriğini yükseltmelerine imkan tanıyor.

Bununla birlikte, “En İyi Mağazalar” en heyecan verici özelliklerden biri olan Joom’un influencer programına da erişim sağlayabiliyor. Influencer programı, satıcıların bir ürünü tanıtmak için aday gösterebileceği ve bölgesi, tarzı ve ilgi alanlarına göre bir influencer seçebileceği kullanımı kolay bir platformdur.

Joom, platformun sunduğu sayısız fırsatı ve püf noktalarını satıcılarla paylaşmak için her yıl çevrimiçi bir konferans düzenliyor. Joom bu yılki konferansta ilk kez en iyi satıcılarını platformu kullanma deneyimlerini paylaşmaları için davet ediyor.

İşte 2015 yılında İstanbul’da kurulan, ayakkabı ve ev dekorasyonu ürünlerinde uzmanlaşmış Mosimoso'nun 2020 yılında Joom'a katılarak yurt dışına satış yapmaya başlamasının hikâyesi.

Daha fazlası ve pazara katılmak için merchant.joom.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.