iOS 16 ile LiDAR kullanarak üç boyutlu kat planları oluşturmak için API: RoomPlan

Artık iOS 16 ile Apple, kullanıcıların saniyeler içinde üç boyutlu kat planları oluşturmasına olanak sağlayacak. Şirket, bu kapsamda RoomPlan API'ında LiDAR'ı iPhone ve iPad kameralarıyla birleştirdi.
iOS 16 ile LiDAR kullanarak üç boyutlu kat planları oluşturmak için API: RoomPlan

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen WWDC'in en önemli yeniliklerinden biri hiç şüphesiz, yeni işletim sistemlerinden iOS 16'ydı. iOS 16 ile nelerin geleceğini daha önce sizlere detaylı olarak aktarmıştık. Ancak WWDC'de artırılmış gerçeklik üzerinde pek de durulmamıştı. Şimdi çıkan bilgilere göre Apple, bu alanda da bazı geliştirmeler yapıyor. 

iOS 16, ARKit ve ilgili teknolojiler konusunda da birçok iyileştirme sunmaya başlıyor. Bu teknolojilerden biri, hızlı bir şekilde üç boyutlu kat planları oluşturmak için LiDAR taramasını kullanan yeni bir API olan “RoomPlan”. Aslında iPhone ve iPad ile halihazırda kat planları oluşturabilmek mümkün, ancak bunlar yüzde yüz doğru bir hizmet sunamayabiliyor. Apple, RoomPlan ile bunun önüne geçmek istiyor. 

Öncelikle, eğer bilmeyenler varsa Apple LiDAR'ın ne olduğunu bir kere daha hatırlatmak gerek. LiDAR, lazerler yayan ve cihaz ile nesneler arasındaki mesafeyi tam olarak ölçmek için ışığın sensöre geri dönmesi için geçen süreyi hesaplayan bir teknoloji. Yani LiDAR tarayıcı, bir nesnenin veya iç ortamın boyutlarını ve hatta şeklini algılayabiliyor. 

Artık iOS 16 ile Apple, kullanıcıların saniyeler içinde üç boyutlu kat planları oluşturmasına olanak sağlayacak. Şirket, bu kapsamda RoomPlan API'ında LiDAR'ı iPhone ve iPad kameralarıyla birleştirdi. Apple'a göre API, kesin ve kullanımı kolay olduğu için emlak, mimari ve iç tasarım uygulamaları için faydalı olabilecek.

RoomPlan, bir API olduğu için uygulamayı varsayılan olarak bulmak şu anda mümkün değil. Bunun için öncelikle geliştiricilerin yeni özelliği desteklemek için uygulamalarını oluşturmaları ve güncellemeleri gerekiyor. RoomPlan ile ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşmak mümkün.

Son olarak iOS 16'nın bu sonbaharda herkes için kullanıma sunulacağını da hatırlatmış olalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.