Sanal cerrahi uygulamalarına odaklanan Proximie, 80 milyon dolar yatırım aldı

Londra merkezli şirket, Dr. Nadine Hachach-Haram tarafından kuruldu. Platform, cerrahların ameliyatlara sanal olarak katılmasını sağlıyor. Bu sürecin uzaktan yönetilmesine yardım ediyor.
Sanal cerrahi uygulamalarına odaklanan Proximie, 80 milyon dolar yatırım aldı

Sanal cerrahi uygulamalarına odaklanan Proximie, 80 milyon dolar yatırım aldı. C Serisi yatırım turu, Advent Life Sciences tarafından yönetildi. Katılımcılar arasında Emerson Collective, SoftBank Vision Fund 2, British Patient Capital, Mubadala Investment Company ve Minderoo Foundation, F-Prime Capital, Eight Roads, Questa Capital, Global Ventures ve Maverick Ventures vardı. 2016'da kurulan şirketin toplam yatırım miktarı 118 milyon dolara çıktı. Yeni gelen 80 milyon dolarlık yatırımın şirketin Ar-Ge süreçlerini geliştirmek için kullanılacağı açıklandı. 

Londra merkezli şirket, Dr. Nadine Hachach-Haram tarafından kuruldu. Sanal gerçeklik platformu cerrahların ameliyatlara sanal olarak katılmasını sağlıyor. Bu sürecin uzaktan yönetilmesine yardım ediyor. Uzaktan yönetilen ameliyatlarda elde edilen veriler kaydediliyor. Toplanan veriler, bir sonraki ameliyatlar için başka cerrahlarla paylaşılıyor. Proximie'nin amacı dünyadaki her ameliyathane ve ameliyathane laboratuvarını birbirine bağlamak. 

Artırılmış gerçeklik teknolojisinin en yeni kullanım alanlarından biri de tıp... Girişimler ve yatırımcılar, bu yeni alana odaklanmaya başladı. Özellikle yurt dışında bu alanda faaliyet gösteren şirketler dikkat çekiyor. Geçen Temmuz ayında San Francisco merkezli sanal gerçeklik girişimi Osso VR, 27 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu

GSR Ventures liderliğinde yapılan yatırım turuna; SignalFire, Kaiser Permanente Ventures ve Anorak Ventures katıldı. Girişim, pandemi döneminde tıbbi cihaz üreten Johnson & Johnson, Stryker ve Smith & Nephew gibi markalarla işbirliğine gitmesiyle dikkatleri üzerine toplamasıyla adından söz ettirmişti. Osso VR Harvard'dan mezun ortopedi cerrahı Justin Barad tarafından kuruldu. 2016 yılından bu yana faaliyet gösteren şirketin ürünleri, şu anda 20 ülkede 11'den fazla eğitim hastanesi tarafından kullanılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.