Otoparklar için ödeme altyapısı sunan Metropolis, 167 milyon dolar yatırım aldı

Metropolis tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 167 milyon dolar yatırım aldı. 167 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, 3L Capital ve Assembly Ventures'ın ortak liderliği ile birlikte gerçekleşti.
Otoparklar için ödeme altyapısı sunan Metropolis, 167 milyon dolar yatırım aldı

Teknoloji dünyasının geleceği olarak görülen yapay zeka farklı alanlarda karşımıza çıkmaya devam ediyor. Yapay zeka ile otopark alanları için ödeme altyapısı sunan bir girişim olarak hizmet veren Metropolis, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Metropolis tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 167 milyon dolar yatırım aldı. 167 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, 3L Capital ve Assembly Ventures'ın ortak liderliği ile birlikte gerçekleşti. Yatırım turuna, 3L Capital ve Assembly Ventures'ın haricinde ise Dragoneer, Eldridge Industries, Silver Lake Waterman, UP Partners ve Dan Doctoroff katıldı.

Alınan 167 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Metropolis girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 228 milyon dolara ulaştı. Hatırlatmak gerekirse Metropolis en son 2021 yılının Ocak ayında 41 milyon dolarlık yatırım almıştı.

2017 yılında Alexander Israel, Courtney Fukuda, Peter Fisher ve Travis Kell tarafından Los Angeles'ta kurulan Metropolis, otoparklar için dijitalleşme fırsatı sunuyor. Otoparklar için ödeme altyapısı sunan Metropolis, 600'den fazla otopark noktasında aktif olarak kullanılıyor. 1,8 milyonun üzerinde kullanıcıya da sahip olan Metropolis, şu an için 60 şehirde hizmet sunuyor.

Mobil uygulaması ile birlikte kullanılabilen Metropolis, kullanıcılarının otopark deneyimini değerlendirmelerine ve ödeyecekleri ücretleri gerçek zamanlı olarak görebilmelerine de olanak sağlıyor. Aldığı yatırımı ekibini büyütmek için harcayacak olan Metropolis, 2 bin kişilik ekibini yıl sonunda 2 bin 500'e çıkaracak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.