Metaverse evreninde alışveriş yapmak isteyenlerin oranı yüzde 38

2024 yılına kadar yaklaşık 800 milyar dolarlık pazara ulaşacağı tahmin edilen metaverse'de tüketiciler, sanal alışveriş deneyimine yönleniyor. Tüketicilerin yüzde 38'i şimdiden metaverse'de alışveriş yapmak istiyor.
Metaverse evreninde alışveriş yapmak isteyenlerin oranı yüzde 38

Son dönemin en popüler konularından biri olan metaverse, artık hayatın belirli noktalarında kişilerle temasını artırmış durumda. Bloomberg Intelligence'ın 2024 yılına kadar yaklaşık 800 milyar dolara ulaşacağını tahmin ettiği bir pazar fırsatı olan metaverse'de tüketiciler artık sanal alışveriş deneyimine de hızlı bir şekilde yönleniyor. Perakendecilerin web sitelerinde ve metaverse platformlarında sürükleyici, markalı, keşif odaklı sanal mağazalar oluşturmasını sağlayan Obsess tarafından yapılan araştırmaya göre sanal alışverişte ilgi çekici veriler mevcut.

Kaynak: Bloomberg Intelligence

Metaverse Mindset: Consumer Shopping Insights araştırması, 22–29 Aralık 2021 tarihleri ​​arasında Kantar tarafından 1.001 ABD'li tüketiciyle yapıldı. Ankette, Z kuşağı 16-24 yaş arası, Y kuşağı 25-40 yaş arası, X Kuşağı 41-56 yaş arası olarak tanımlandı. 57 yaş üstü ise baby boomers olarak belirtildi. Anket, üç boyutlu sanal mağazalar, online video oyunları ve metaverse hakkında sorular sordu. Çalışma, metaverse'deki sanal alışveriş deneyimlerinde tüketici katılımı hakkında sonuçlara ulaştı. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.