Madde bağımlılığı tedavisi üzerine çalışan Boulder Care, 36 milyon dolar yatırım aldı

017 yılında Stephanie Strong tarafından faaliyete geçen şirket, opioid ve alkol kullanım bozukluğu üzerine çalışıyor.  Online terapi imkanı sağlayan girişim, aynı zamanda kullanıcıların ihtiyaç duyduğu bazı ilaçların reçete edilmesini sağlıyor.
Madde bağımlılığı tedavisi üzerine çalışan Boulder Care, 36 milyon dolar yatırım aldı

Madde bağımlılığı tedavisi üzerine çalışan Boulder Care, 36 milyon dolar yatırım aldı. 36 milyon dolarlık yatırım turuna Qiming Venture Partners, Goodwater Capital, Laerdal Million Lives Fund, First Round Capital, Greycroft, Tusk Venture Partners ve Gaingels katıldı. Yeni gelen yatırımla ABD merkezli şirketin toplam yatırım miktarı 50 milyon doların üzerine çıktı. Yeni gelen yatırım, şirketin yeni pazarlara açılması için kullanılacak. 

2017 yılında Stephanie Strong tarafından faaliyete geçen şirket, opioid ve alkol kullanım bozukluğu üzerine çalışıyor.  Online terapi imkanı sağlayan girişim, aynı zamanda kullanıcıların ihtiyaç duyduğu bazı ilaçların reçete edilmesini sağlıyor. Bir taraftan bağımlılık tedavisine devam eden hastalara barınma, iş bulma gibi konularda destek veriyor.

ABD'de opioid ve alkol kullanım bozukluğu ABD'de ciddi bir sağlık sorunu olarak ön plana çıkıyor. 2021'de 80 bin 816 kişi aşırı doz opioid madde kullanımından hayatını kaybetti. 107 bin kişi de aşırı doz uyuşturucu kullanımı sonucu öldü. Bu noktada bu alanda çalışan girişimler yatırımcıların dikkatini çekiyor. 

Geçen hafta opioid bozukluğu tedavisine odaklanan Bicycle Health, 50 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Bu yatırımla şirketin toplam yatırım miktarı 82,3 milyon dolara ulaştı. B Serisi yatırım turu, InterAlpen Partners tarafından yönetildi. Yatırım turuna katılanlar arasında Questa Capital, Frist Cressey Ventures ve City Light Capital vardı. Şirket, yeni gelen yatırımı platformunu ve tedavi modelini geliştirmek için kullanacak.

ABD merkezli Bicycle Health, opioid kullanım bozukluğu yaşayan hastalara ilaç destekli sanal tedavi imkanı sunuyor. 2017 yılında kurulan şirket, ​​şu anda 25 eyalette faaliyet gösteriyor. Platform, kullanıcılara tedavi planı oluşturmaya olanak sağlıyor. Ankit Gupta tarafından kurulan platform, ilaç belirleme, destek grupları gibi hizmetler veriyor. Bicycle Health'in hedefi opioid kullanım bozukluğu tedavisini sürdürülebilir ve erişilebilir kılmak. Geçen Ekim ayında ise bu alanda çalışan Workit Health 118 milyon dolar yatırım aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.