Opioid bozukluğu tedavisine odaklanan Bicycle Health, 50 milyon dolar yatırım aldı

ABD merkezli Bicycle Health, opioid kullanım bozukluğu yaşayan hastalara ilaç destekli sanal tedavi imkanı sunuyor. 2017 yılında kurulan şirket, ​​şu anda 25 eyalette faaliyet gösteriyor.
Opioid bozukluğu tedavisine odaklanan Bicycle Health, 50 milyon dolar yatırım aldı

Opioid bozukluğu tedavisine odaklanan Bicycle Health, 50 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırımla şirketin toplam yatırım miktarı 82,3 milyon dolara ulaştı. B Serisi yatırım turu, InterAlpen Partners tarafından yönetildi. Yatırım turuna katılanlar arasında Questa Capital, Frist Cressey Ventures ve City Light Capital vardı. Şirket, yeni gelen yatırımı platformunu ve tedavi modelini geliştirmek için kullanacak.

Opioid, analjezikler orta dereceli ve şiddetli ağrıların giderilmesinde belirgin yararlar sağlayan madde olarak biliniyor. Morfin, kodein, metadon, meperidin, pentazosin ve fentanil gibi pek çok opioid birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Opioid kullanım bozukluğu ise tekrarlayan ve genellikle uzun süreli veya yüksek dozda opioid kullanımından sonra madde kullanımının kesildiğine veya azaltıldığına ortaya çıkan klinik durum olarak tanımlanıyor.

ABD'de opioid kullanım bozukluğu ABD'de ciddi bir sağlık sorunu olarak ön plana çıkıyor. 2021'de 80 bin 816 kişi aşırı doz opioid madde kullanımından hayatını kaybetti. 

ABD merkezli Bicycle Health, opioid kullanım bozukluğu yaşayan hastalara ilaç destekli sanal tedavi imkanı sunuyor. 2017 yılında kurulan şirket, ​​şu anda 25 eyalette faaliyet gösteriyor. Platform, kullanıcılara tedavi planı oluşturmaya olanak sağlıyor. Ankit Gupta tarafından kurulan platform, ilaç belirleme, destek grupları gibi hizmetler veriyor. Bicycle Health'in hedefi opioid kullanım bozukluğu tedavisini sürdürülebilir ve erişilebilir kılmak. 

Bicycle Health, bağımlılık tedavisi konusunda çalışan ve yatırımcıların dikkatini çeken tek platform değil. Geçen Aralık ayında bu alanda faaliyet gösteren Ophelia, 50 milyon dolar yatırım aldı. Workit Health geçen yıl C Serisi yatırım turunda 118 milyon dolar yatırım elde etti. Tütün, alkol ve opioid bağımlılıkları için tedavi programları sunan Quit Genius ise geçen yaz 64 milyon dolar yatırım almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.