Sağlık sektörünün LinkedIn'i olarak tanımlanan H1, 123 milyon dolar yatırım aldı

2017 yılında Ariel Katz ve Ian Sax tarafından kurulan şirket, sağlık profesyonellerini tek bir platformda topluyor. Şirketin amacı sağlık araştırmaları için küresel sağlık çalışanı ağı yaratmak.
Sağlık sektörünün LinkedIn'i olarak tanımlanan H1, 123 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık profesyonellerini bir arada toplayan veri platformu H1, 123 milyon dolar yatırım aldı. C Serisi yatırım turu, Altimeter Capital tarafından yönetildi. IVP, Menlo Ventures, Transformation Capital, Lux Capital ve LeadEdge, Goldman Sachs Asset Management ve Flex Capital yatırım turunda yer aldı. ABD merkezli şirket, 123 milyonluk yatırımı şirketin iş süreçlerini geliştirmek için kullanılacağını açıkladı. 

2017 yılında Ariel Katz ve Ian Sax tarafından kurulan şirket, sağlık profesyonellerini tek bir platformda topluyor. Şirketin amacı sağlık araştırmaları için küresel sağlık çalışanı ağı yaratmak. Platformda 200'den fazla ilaç ve biyoteknoloji şirketi yer alıyor. Sağlık sektörünün LinkedIn'i olarak tanımlanan şirket, biyoloji, biyokimya, biyomedikal, fizyoloji, botanik, mikrobiyoloji gibi alanlara yoğunlaşıyor. 

Sağlık çalışanları dünya nüfusunun yüzde 3'ünü oluşturuyor. Covid-19 pandemisi özellikle sağlık çalışanları üzerinde büyük bir baskı yarattı. Washington Post tarafından Nisan ayında yaptığı ankete göre, sağlık çalışanlarının yüzde 62'sinin pandemiden dolayı endişe yaşadığını ortaya koydu. 

Bu noktada sağlık profesyonellerini bir araya getiren platformlar ön plana çıktı. Genelde İK konusunda odaklanan platformlar yatırımcıların dikkatini çekmeye başladı. Geçen Aralık ayında sağlık çalışanı odaklı sosyal ağ iletişim platformu connectRN 76 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Şirketin toplam yatırım miktarı 100 milyon dolara çıktı. Tura Suvretta Capital Management ve Avidity Partners liderlik etti. Ayrıca HBM Healthcare Investments, Infinitum Asset Management, Adage Capital Management, Cormorant Asset Management ve Park West Asset Management yer aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.