Oyun geliştirme platformu Crayta, Facebook Gaming için sunuldu

Meta tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, arkadaşlarınızla gerçek zamanlı olarak oyun oluşturmanıza ve oynamanıza olanak tanıyan bir oyun geliştirme platformu olan Crayta'yı Facebook Gaming'in bulut tabanlı oyun sistemine getirdiğini duyurdu.
Oyun geliştirme platformu Crayta, Facebook Gaming için sunuldu

Günümüzün en önemli sosyal medya platformları arasında yer alan Facebook'un isim değiştirdiğini ve yoluna Meta olarak devam ettiğini geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık. Meta ismi ile kendine yeni bir yol da çizen şirket, özellikle metaverse, sanal gerçeklik ve oyun alanlarına yöneldi.

Bugün Meta tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, arkadaşlarınızla gerçek zamanlı olarak oyun oluşturmanıza ve oynamanıza olanak tanıyan bir oyun geliştirme platformu olan Crayta'yı Facebook Gaming'in bulut tabanlı oyun sistemine getirdiğini duyurdu.

Hem mobil hem de masaüstü üzerinden oyunlar geliştirilmesine olanak sağlayan Crayta, oyun dünyasının en önemli üyelerinden olan Roblox ile benzer bir çalışma mantığına sahip. Oyun geliştirme platformu olarak ön plana çıkan Crayta, Unit 2 Games oyun stüdyosu tarafından geliştiriliyor.

Hatırlatmak gerekirse Meta, yaklaşık 1 yıl önce Unit 2 Games'i satın almıştı. İlk etapta sadece Google Stadia için özel olarak duyurulan Crayta, ilerleyen dönemde ise Epic Games'e de gelmişti. Bugün yapılan açıklama ile Crayta, Google Stadia ve Epic Games sonrasında Facebook Gaming'e de gelmiş oldu.

Facebook Gaming'in bulut tabanlı oyun servisi ile birlikte Crayta'nın ve diğer oyunların indirilmeden, stream edilerek oynanabildiğini de hatırlatalım. Ücretsiz olarak sunulan Crayta, Facebook hesabı ve internet erişimi olan herkes tarafından oynanabilecek.

20 kişinin aynı anda oyun geliştirmesine odaklanan Crayta, 15 dakika gibi kısa bir süre içinde oyun geliştirilebilmesine olanak sağlıyor. Crayta'nın Roblox kadar başarılı olup olamayacağını ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.