Insurtech girişimi Branch'in değerlemesi 1.05 milyar dolara ulaştı

Ev ve otomobiller için dijital sigorta çözümleri sunan insurtech girişimi Branch, Weatherford Capital'ın liderliği üstlendiği Seri C turda 147 milyon dolar yatırım aldı.
Insurtech girişimi Branch'in değerlemesi 1.05 milyar dolara ulaştı

Ev ve otomobiller için dijital sigorta çözümleri sunan insurtech girişimi Branch, Weatherford Capital'ın liderliği üstlendiği Seri C turda 147 milyon dolar yatırım aldı. Acrew, American Family Ventures, Anthemis, Gaingels, Greycroft, HSCM Ventures, Narya, SignalFire ve Tower IV'un katıldığı tur sonrasında şirketin değerlemesi 1.05 milyar dolara ulaştı.

2017 yılında Joe Emison ve Steve Lekas tarafından Ohio'da hayata geçirilen Branch, bir API aracılığıyla sigortayı otomobil ve ev sigortasını tek bir işlemde birleştirebiliyor. Branch, teknolojiyi ve otomasyonu kullanarak, insanların sadece birkaç dakika içinde ayda binlerce dolar tasarruf etmesine yardımcı oluyor.

Branch'in özünde kamu yararına çalışan bir şirket olduğu belirtiliyor. Platformun ayrıca, sigortasız olanlara yardım etmek için kar amacı gütmeyen bir oluşum olan SafetyNest'in de kurucusu olduğu açıklanıyor.

Şirket, satış noktasındaki sigortayı ürünlerine entegre etmek için ipotek veya güvenlik sistemi sağlayıcılarıyla ortaklıklar da kuruyor. Bu kapsamda Homepoint, OpenRoad Lending, SimpliSafe, Rocket Mortgage ve ADT gibi şirketlerle çalışıyor. Branch, bu sistemiyle müşteri kazanmak için daha az para harcıyor, aynı zamanda rakiplerinden daha düşük fiyata primler veriyor. Ancak tüm bunların yanı sıra şirket, sigortasını müşterilere doğrudan veya acenteler aracılığıyla da sunabiliyor. 

Şirket, son yılda yazılı primini yüzde 1300 oranında artırdığını iddia ediyor. Şu anda 400 kişilik ekibiyle hizmet veren şirket, 28 eyalette faaliyet gösteriyor. Branch, aldığı yatırımı ABD'deki faaliyet alanlarını artırmak için kullanacağını belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.