Türkiye’deki kullanıcıların elektrikli ve hibrit araçlara ilgisi artıyor

Türkiye'de gelecekte kesinlikle elektrikli ve hibrit araç alabileceklerini belirten kullanıcıların oranı yüzde 29 iken, bu oran fiyat teklifinin yeterince cazip olması durumunda ise yüzde 90’a yükseliyor.
Türkiye’deki kullanıcıların elektrikli ve hibrit araçlara ilgisi artıyor

Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi EY'ın (Ernst & Young) “Otomotiv Tüketicilerinin Satın Alma ve Kullanım Tercihleri” araştırmasına göre, Türkiye, Macaristan ve Çekya’da tüketicilerin sıfır ve ikinci el araç satın alma süreçleri, araç kullanım alışkanlıkları ve otomotiv sektörünü dönüştüren yeni teknolojilere yönelik fikir ve tercihler ile ilgili trendleri gösteriyor. Raporun ortaya koyduğu verilere birlikte bakalım. 

Metodoloji

Yaklaşık altı yıldır düzenlenen araştırma 2020 yılından itibaren Türkiye'den veriler de içeriyor. Bu noktada sonuçların değerlendirilme sürecinde yalnızca daha önce araç satın almış olan ya da gelecek beş yıl içerisinde araç satın almayı planlayan katılımcıların dikkate alındığını belirtelim. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.