Disney+ Türkiye'ye özel yerli yapımlarını ve uygulamanın özelliklerini açıkladı

Disney+ , 279,90 TL’lik tanışma paketi ile 14 Haziran'da 1000'den fazla film ve 16 bini aşan bölümleriyle 400’den fazla dizi, belgesel, özel içerik arşivi ve özel yerli içerikleriyle izleyicilerle buluşuyor.
Disney+ Türkiye'ye özel yerli yapımlarını ve uygulamanın özelliklerini açıkladı

Bugün düzenlenen Disney+ basın toplantısında The Walt Disney Company Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner, Disney+ hakkında merak edilenleri açıkladı. Radyo programcısı Geveze'nin sunuculuğu üstlendiği toplantıda Disney+'ın özellikleri, tanışma paketi, yabancı içerik portföyü ve yerli orijinal içerikleri tanıtıldı. 

Disney+ , 279,90 TL’lik tanışma paketi ile 14 Haziran'da yayında!

14 Haziran'da izleyicilere açılması planan Disney+, standart fiyatlandırmasını aylık 34,99 TL ya da yıllık 349,90 TL olarak belirlediğini açıklamıştı. Lansmana özel avantajlı bir üyelik paketi sunan Disney+, 8 ay fiyatına 12 ay boyunca izleme keyfi sunan 279,90 TL’lik tanışma paketini tanıttı. Özel teklif fırsatını yakalamak isteyen izleyicilerin, 14 Haziran’dan önce Disney+'a kayıt olarak 26 Haziran 2022’ye kadar satın alma işlemlerini tamamlaması gerekiyor. 

Uygulamanın öne çıkan özellikleri 

Paylaşılan bilgilere göre, uygulama üzerinden 7 profil oluşturabiliyor ve 10 cihazdan yüksek kalitede yayın yapılabiliyor. Ayrıca  IMAX Enhanced teknolojisi ile izleme seçeneği sunan platform, çocuk dostu bir arayüze sahip. Ebeveyn kontrolünü önceliklendiren Disney+ içeriklerin güvenli ortamda izlenmesi için genel izleyici ve 18+ arası 4 farklı derecelendirme sunuyor. Çocuk profili dışındaki profillere erişim için pin kodu talep ediliyor. 

Yerel pazarlarda yerel dinamikler ve ekonomik koşulları göz önünde bulunduran Disney+, avantajlı tanışma fiyatı ile 14 Haziran'da Türkiye izleyicisi ile buluşacak. Bu avantajdan yararlanmanız için siteye mail adresini bırakmanız yeterli. Bu adımın ardından mail adresinize gelen kod ile uygulamaya giriş yapmanız mümkün. 

Disney+’da izleyicileri neler bekliyor?

Soner Türkiye pazarı için ayrı bir portföy oluşturduklarını söyledi. Bu kapsamda 170 tane Disney+ içeriği  100'den fazla film, 400’den fazla dizi ve belgesel, buna ek olarak özel yerel  içerikler izleyicilerle buluşacak. 

The Walt Disney Animation Studios'tan 100'den fazla yapım

Cenk Soner, Disney+’ın Türkiye’de sunacağı içerikleri paylaştı. The Walt Disney Animation Studios'tan 100'den fazla yapım,  izleyicilerin ilgisine sunulacak. Son zamanların en öne çıkan yapımlarından Oscar® ödüllü “Enkanto: Sihirli Dünya”, Karlar Ülkesi; "Külkedisi", "Kurbağa Prens" ve "Küçük Denizkızı" gibi sevilen klasikler ile birlikte "Raya ve Son Ejderha" ve “Mulan (2020)” gibi yakın zamanda gişe rekorları kıran filmler platformda yer alacak.

Encanto 200 milyon görüntülemeyi geçti

Bu arada Soner'in aktardığına göre Encanto, Disney+ içerikleri arasında fenomen haline geldi. 2 hafta içinde tüm ülkelerde hızlı bir şekilde 1 numara olan animasyon, 200 milyon görüntülemeyi geçti. 

Oscar ödüllü yapımlar 

Animasyonların yanı sıra; Oscar® ödüllü “Cruella”, Amazon Ormanları macerası “Jungle Cruise” ve başrolünde Oscar ödüllü® oyuncu Tom Hanks ile tekrar hayat bulmaya hazırlanan Disney+ orijinali Pinokyo gibi Disney’in tüm canlı aksiyon filmleri de platformda olacak.  

Ayrıca, “Mucize: Uğur Böceği ile Kara Kedi”, “Fineas ve Förb” ve “Zatonya” da dahil olmak üzere yüzlerce Disney Channel çizgi dizisi, orijinal filmi ve özel bölümü de lansmanla birlikte Disney+ üyelerine sunulacak.”

Soner’in açıklamalarına göre “Yukarı Bak”, “Sevimli Canavarlar”, “İnanılmaz Aile”, “Wall-e”, pek çok fenomen Pixar içeriğinin yanı sıra, dünyanın en sevilen ve en çok izlenen animasyonlarından "Oyuncak Hikayesi" serisinin tamamı, iki Oscar® ödüllü “Soul”, "Luka", “Kırmızı” ve bundan sonra yayınlanacak tüm iddialı Pixar içerikleri de Disney+’ta olacak. 

50'den fazla Marvel filmi ve 40’tan fazla Marvel serisi

Lansmanla birlikte izleyiciler, “Shang-Chi ve On Halka Efsanesi”, “Eternals”, “Avengers: Endgame”, “Captain Marvel”, “Black Widow”, “Hawkeye” ve daha fazlasını içeren 50'den fazla Marvel filmi ve “Ms. Marvel”, “Loki” ve “WandaVision” dahil olmak üzere 40’tan fazla Marvel serisine erişme fırsatını da yakalayacak. “Secret Invasion” ve “She-Hulk” ise sıradaki gelecek orijinal yapımlar arasında yer alıyor.

Star Wars'un tüm filmleri, ara filmler ve animasyonlar 

Star Wars hayranları, Star Wars’un tüm filmleri, ara filmler ve animasyonlarının yanı sıra Disney+ orijinal içerikleri olan “The Book of Boba Fett” ve “The Mandalorian”ın yanı sıra heyecanla beklenen “Obi-Wan Kenobi” dizisine de erişebilecek. Star Wars’ın heyecanlandıran yeni dizisi “Skeleton Crew” da önümüzdeki sezon için yayın gününü bekliyor. 

National Geographic’in zengin içeriklerinin yer alacağı platformda izleyiciler, “Büyük Kurtarış” ve “Free Solo” gibi belgeselleri, “Gordon Ramsay ile Rota Dışı” gibi popüler National Geographic serilerini, “Balinaların Gizemli Dünyası” ile Renan Öztürk ile “Explorer: The Last Tepui”, "Jeff Goldblum’un Dünyası" gibi Disney+ orijinallerine erişebilecek.

14 Haziran’dan itibaren platformda, Engin Akyürek’in başrolünü üstlendiği Disney+’ın ilk yerli orijinal dizisi “Kaçış”, ilgiyle izlenen yeni orijinal diziler “Pam & Tommy”, “How I Met Your Father”, “The Dropout” ve “The Kardashians”, son zamanların efsane dizileri “The Simpsons”, “The Walking Dead”, “American Horror Story” ve “Grey’s Anatomy” ile “How I Met Your Mother”, “Lost” ve “Desperate Housewifes” gibi kült dizilerin tüm sezonlarına, “Free Guy” ve “The King’s Man” gibi gösterildiği ülkelerde büyük ilgi ile karşılanan yeni gişe filmlerine de erişilebilecek.

Yerli yapımlar ve Disney+ Orijinal içerikleri

Türkiye için Engin Akyürek'in baş rolünü oynadığı aksiyon filmi Kaçış 14 Haziran'da Türkiye'deki ve dünyadaki izleyicilerle buluşacak. Ayrıca Disney+'ın orijinal içerikleri, How I Met Your Father, Drop out ve Lost gibi kült diziler de platformdan kolayca izlenebilecek. 

Disney+'da yayınlanacak yeni yerli orijinal içerikler de oldukça dikkat çekici. Etkinlikte Demet Özdemir ve Buğra Gülsoy'un başrolü üstlendiği "Dünyayla benim aramda"  Timuçin Esen'in başrolde olduğu Gri, Pınar Deniz'in başrolü üstlendiği  Avcı yapımları tanıtıldı.

Buna ek olarak Şahan Gökbakar'ın Recep İvedik 7 filminin sadece Disney+'da yayınlanacağı açıklandı. Gişe rekorları kıran Recep İvedik filmlerinin hepsi Disney+'da yayınlanacak. 

Disney+ yapımları üzerinde çalışan tüm sanatçılar, video aracılığıyla setten hayranlarına yeni yapımlarının duyurusunu yaptı.   

Tüm bu yapımların yanı sıra Varol Yaşaroğlu'nun çocukların kalbine taht kuran karakteri Kral Şakir’in yeni filmi de Disney+'da yerini alacak. 

Cenk Soner, bunlara ek olarak bekleyen orijinal yapımlar olduğunu da vurguladı. Disney+ her yaştan hedef kitleye uyacak, çok kaliteli içerikleri Türkiye'deki izleyicilere ulaştırmaya hazırlanıyor. 

Disney+'ın genişleme planı

Bu yaz 42 ülke ve 11 bölgede lansman gerçekleştireceklerini açıklayan Soner, Disney, Pixar, National Geographic ve Marvel'in hayranlarıyla bulaşacağını ifade etti.

Bu genişleme planı için dünyanın her yerindeki kişilerle irtibata geçtiklerini ve onlardan öğrendiklerini belirten Soner, Türkiye operasyonu için Disney Turkey ekibi ve Disney Global ekibine teşekkür etti. Soner sözlerini şöyle devam ettirdi: 

Lansmandan sonra bambaşka bir yoğunluk başlayacak, tüm hedef kitlelere en iyi içerikleri ve en iyi hizmeti sunmaya çalışacağız. 

Disney+ Şubat 2022 itibariyle 129 milyon üyeye ulaştı 

Disney+'ın 2.5 yıl önce, Kasım 2019’da açıldığını hatırlatan Soner,  şu anda birçok ülkede faaliyet gösterdiğini belirtti. Soner'in aktardıklarına göre, Disney+ Şubat 2022 itibariyle 129 milyon üyeye ulaştı. 42 ülkeden abone bekleyen Disney+, yeni ülkelere genişlemenin abone tabanına ivme katacağını düşünüyor. Soner, Aralık 2021'de koydukları hedefler kapsamında Disney+'ın 2024'te 230 milyon ile 260 milyon arası üyeye ulaşmayı planladığını aktardı. Soner, yeni ülkelere açılmaya devam ederek şirketin hedefini aşacağını vurguladı. 

Platformunda kucaklayıcı ve samimi içeriklere yer veren Disney+, aile odaklı yaklaşımıyla diğer platformlardan ayrışıyor. 

Walt Disney Company'nin 100 yıllık bir şirket olduğunu hatırlatan Cenk Soner,  Disney+’ın doğuş hikayesini de paylaştı. Dünyanın en fazla lisanslanan karakterleri, gişe rekorları kıran filmleri, en çok ziyaret alan eğlence parklarına sahip olduğunu hatırlatan Soner, "Bu yüzyıl içinde insanların kalbine girmeyi başardık" dedi. Önlenemez teknoloji değişimi ile pek çok kişinin çocukların hızına yetişemediğini belirten Soner,  "Disney buna kayıtsız kalamazdı." dedi. 

İçerik tüketimi nasıl değişecek?

Geveze'nin sorusu üzerine pandemi döneminde içerik tüketimindeki değişimi değerlendiren Soner,  bu dönemde hepimizin sinemaya gitmeye ara vermek zorunda kaldığımızı ancak bu durumun dijital platformları tetiklediğini anlattı. "İçeriklerimizde çok iddialıyız" diyen Soner, Disney'in büyüklüğünü bir kez daha vurgulayarak, Disney+'da içerik anlamında yerli ve yabancı olarak çok alternatif olduğunun altını çizdi. 

Soner'in aktardıklarına göre, her ne kadar Türkiye'deki izleyici kitlesinin içeriğe doymuş durumda olduğu düşünülse de, Türkiye teknolojiye çok çabuk adapte oluyor ve içerik tüketmeyi çok seviyor.

Bu bağlamda Disney+ içerikleri üretirken Disney, Pixar, National Geographic ve Marvel olmak üzere belli başlı markalarla hareket ediyor. Ayrıca Disney+'ın uygulamasında bu ana markaların ötesinde tanınmış stüdyoların içerikleri de yer alacak. Şirket, bunun için üretim tarafında 20th Century Studios gibi stüdyolar ile çalışıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.