Apple'dan şimdi al sonra öde çözümü: Apple Pay Later

WWDC 2022'de karşımıza çıkan en önemli yeniliklerden biri Apple Pay'e eklenen şimdi al sonra öde özelliği olan Apple Pay Later oldu. Apple Pay Later özelliği, Apple Pay ile yapılacak olan ödemeleri 4 eşit parçaya bölebiliyor.
Apple'dan şimdi al sonra öde çözümü: Apple Pay Later

iOS 16'dan macOS 13'e kadar pek çok yeniliğin paylaşıldığı WWDC 2022 ile ilgili tüm detayları canlı bloglamla ile birlikte dün sizlere aktarmıştık. Konferansta karşımıza çıkan en önemli yeniliklerden biri de Apple Pay'e eklenen şimdi al sonra öde özelliği olan Apple Pay Later oldu. 

Apple Pay ile birlikte ödeme dünyasının önemli oyuncularından biri haline gelen Apple, Apple Pay Later özelliği ile birlikte kullanıcılarına taksitlendirme imkanı da sunmuş olacak. Apple Pay Later özelliği, Apple Pay ile yapılacak olan ödemeleri 4 eşit parçaya bölebiliyor. Konferansta paylaşılan görsellerde Apple Pay Later ile iki haftada bir ödeme seçeneğinin sunulduğunu görüyoruz.

Apple Pay Later ile herhangi bir komisyon alınmadığını da ekleyelim. Kısacası yapılan taksitlendirme için herhangi bir ek ücret talep edilmiyor. Apple Pay Later ile gerçekleştirilecek olan tüm ödeme detayları Apple Cüzdan uygulaması üzerinden takip edilebiliyor.

Mastercard ağını kullanan Apple Pay Later özelliği şu an için tüm ABD'de kullanılabiliyor. Apple Pay çözümünün ülkemizde kullanılamadığını da hatırlatalım.

Şimdi al sonra ödeme çözümlerinin son zamanlarda sık sık karşımıza çıktığını geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık. Finans ekosisteminin en hızlı büyüyen alanlarından biri haline gelen şimdi al sonra öde çözümleri pazarın en büyük oyuncuları arasında bulunan PayPal, Affirm ve Klarna gibi firmalar tarafından da sunuluyor. Apple Pay Later hamlesi ile birlikte geç de olsa pazarı yakalayan Apple'ın bir sonraki finans çözümünün ne olacağını ise zaman gösterecek.

İşCep’ten İş Bankası müşterisi olun
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.