Otizm üzerine çalışan SpectrumAi, 9 milyon dolar tohum yatırım aldı

ABD merkezli girişim, otizm belirtileri gösteren çocuklar için geliştirilen ABA (Applied Behavior Analysis) terapi eğitim verilerini analiz ederek sonuçlarını ayrı ayrı inceliyor.
Otizm üzerine çalışan SpectrumAi, 9 milyon dolar tohum yatırım aldı

Otizm üzerine çalışan SpectrumAi, 9 milyon dolar tohum yatırım aldı. 9 milyon dolarlık yatırım turu,  F-Prime Capital ve Frist Cressey Ventures tarafından yönetildi. Diğer katılımcılar arasında Autism Impact Fund yer aldı. 

Şirket, otizm tanısı alan dört çocuğun babası Ling Shao tarafından kuruldu. ABD merkezli girişim, otizm belirtileri gösteren çocuklar için geliştirilen ABA (Applied Behavior Analysis) terapi eğitim verilerini analiz ederek sonuçlarını ayrı ayrı inceliyor. 2021 yılında kurulan  şirket, otizm tanısı almış çocukların bakımına odaklanıyor. Bu terapi yöntemiyle amaç, hedeflenen davranışla çevre arasındaki fonksiyonel ilişki değerlendirmek ve olumsuz davranışı değiştirmek. 

Otizm, günümüzde rastlanan en yaygın nörolojik bozukluk olarak biliniyor. Nedeni tam olarak bilinmeyen hastalık, bir bebeğin ilk üç yılında fark ediliyor. Genetik bir hastalık olarak tanımlanan otizmin görülme sıklığı, günümüzde büyük bir hızla artıyor.

Hastalıkları Kontrol Etme ve Önleme Merkezi (Centers for Disease Control Prevention)’nin verilerine göre 2006 yılında her 150 çocuktan 1’i otizm tanısı koyuluyordu. Ama artık her 54 çocuktan 1’ine otizm tanısı almaya başladı.

Geçen Şubat ayında otizmi teşhis etmeye odaklanan EarliTec Dx, 19,5 milyon dolar aldığını duyurdu. Georgia Research Alliance'ın (GRA) katılımıyla Bernie Marcus liderliğinde gerçekleşti. Yeni gelen yatırım, şirketin Ar-Ge süreçlerinde kullanılacağı açıklandı. Atlanta merkezli girişim şirket, erken aşamada gelişimsel bozuklukları tespit ediyor. Geliştirdikleri araç, göz hareketleri ve davranışlarını analiz ediyor. Çünkü otizmli bir birey, genel olarak göz teması kurmakta zorluk çekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.