Birinci basamak tedavi hizmeti veren Hint Health, 45 milyon dolar yatırım aldı

Zak Holdsworth ve Graham Melcher tarafından kurulan şirket, hastalar için sigorta şirketleri aracılığıyla uygun fiyatlı sağlık tedavisi önerileri sunuyor.
Birinci basamak tedavi hizmeti veren Hint Health, 45 milyon dolar yatırım aldı

ABD merkezli birinci basamak tedavi hizmeti veren Hint Health, 45 milyon dolar yatırım aldı.Banneker Partners ve Frist Cressey Ventures liderliğinde gerçekleşen yatırım ile şirketin toplam yatırım miktarı 60 milyon dolara yükseldi. Şirket, yeni gelen yatırımı sağlık hizmeti sağlayıcısı ağını genişletmek için kullanacak. 

Zak Holdsworth ve Graham Melcher tarafından kurulan şirket, hastalar için sigorta şirketleri aracılığıyla uygun fiyatlı sağlık tedavisi önerileri sunuyor. 2013'te kurulan şirket, alınan sağlık hizmetinin bedelini doğrudan faturalandırma imkanı veriyor. Şirketin amacı sağlık hizmetlerinin geleceği, hasta merkezli bakım modeline taşımak.

Değer temelli sağlık hizmeti yaklaşımı 2000'li yılların başından beri özellikle ABD'de yaygın biçimde uygulanıyor. Bu yöntem, odağına hastayı alıyor. Tüm paydaşları tedavi sürecine dahil edilerek iyi uygulamalara ulaşmayı hedefliyor. Bu alan yatırımcıların dikkatini çekiyor. 

Nisan ayında sağlık alanında değere dayalı satın almaya odaklanan girişim Clarify Health, SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde 150 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Tura; BlackRock, Memorial Hermann Health System, Insight Partners, Spark Capital, KKR, Aspenwood Ventures, Rivas Capital ve Sigmas Group katıldı. Yeni yatırım, 115 milyon dolarlık yatırımından bir sene sonra geldi. Şirketin toplam yatırım miktarı 328 milyon dolara çıktı.

Aynı ay içinde bu alanda faaliyet gösteren başka bir şirket daha gündeme geldi. Sağlık girişimi Vytalize Health, 50 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Yatırım turu; Kittyhawk Ventures, Kawn Ventures, NorthCoast Ventures'ın katılımıyla Enhanced Healthcare Partners tarafından yönetildi. Şirket, yeni gelen yatırımı ekibi büyütmek, yeni pazarlara girmek için kullanacak. Vytalize Health toplam yatırım miktarı 75,5 milyon dolara çıktı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.