Sağlık veri alışverişi şirketi Moxe Health, 30 milyon dolar yatırım aldı

2012 yılında kurulan şirket, hasta sağlık verilerini paylaşmak için servis hizmeti veriyor. Sağlık hizmeti sağlayıcıları ve sigorta sistemleri arasındaki bilgi alışverişini destekleyerek iki tarafın da veriye kolay ulaşılmasını sağlıyor.
Sağlık veri alışverişi şirketi Moxe Health, 30 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık veri alışverişi şirketi Moxe Health, 30 milyon dolar yatırım aldı. ABD merkezli şirketin yatırım turu Piper Sandler Merchant Banking ve Vensana Capital tarafından yönetildi. B Serisi yatırım turuna mevcut yatırımcılar dahil oldu. 30 milyon dolarlık yatırımın İK ve Ar-Ge süreçlerini geliştirmek için kullanılacağı açıklandı. 

2012 yılında kurulan şirket, hasta sağlık verilerini paylaşmak için servis hizmeti veriyor. Sağlık hizmeti sağlayıcıları ve sigorta sistemleri arasındaki bilgi alışverişini destekleyerek iki tarafın da veriye kolay ulaşmasını sağlıyor. Bu bilgiler, tedavinin sürekliliğinin yanı sıra bilimsel ve istatistiksel değerlendirmeler için de önem taşıyor. 

Salgın, birçok dijital sağlık şirketleri arasında özellikle teletıp girişimlerinin hızla ölçeklendirmesine neden oldu. Bu, özellikle salgın döneminde oldukça önemli bir iş haline geldi. Çünkü sağlık verileri, doktorların herhangi bir hastanın tıbbi verilerine ulaşmasını kolaylaştırdı.

Geçen Mart ayında ABD merkezli veri paylaşım platformu Health Gorilla, 50 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yatırım turu SignalFire liderliğinde gerçekleşti. Diğer katılımcılar arasında Epsilon Health Investors, IA Capital ve Nationwide Ventures yer aldı. Bu turla şirketin toplam yatırım miktarı 78,7 milyon dolara çıktı.

Ayrıca aynı sektörde faaliyet gösteren Avaneer Health, bu yılın başında 50 milyon dolarlık tohum yatırımı almıştı. 2020'de Datavant da B Serisi yatırım turundan 40 milyon dolarlık yatırım elde etmişti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.