Binance Labs'den 500 milyon dolarlık Web3 fonu

Binance Labs, 500 milyon dolarlık yeni web3 ve blockchain fonunu duyurdu. Fon, girişimlere tohum öncesi (veya inkübasyon), erken aşama ve geç aşama yatırımlar gerçekleştirecek.
Binance Labs'den 500 milyon dolarlık Web3 fonu

Geçtiğimiz günlerde Andreessen Horowitz'in 4.5 milyar dolarlık yeni Web3 fonunu sizlerle paylaşmıştık. Binance Labs ise 500 milyon dolarlık yeni web3 ve blockchain fonunu duyurdu. Fona kurumun limited ortaklarının yanı sıra DST Global Partners ve Breyer Capital katıldı. 

Web3 kullanımını yaygınlaştırma amacıyla hayata geçirilen fonun tüm aşamalardaki web3 teknolojilerini kapsaması planlıyor. Bu bağlamda fon, girişimlere tohum öncesi (veya inkübasyon), erken aşama  ve geç aşama yatırımlar gerçekleştirecek. Üstelik birbirinden farklı coğrafyalardaki girişimlerin desteklenmesi hedefleniyor. 

Binance Labs yöneticisi Ken Li'nin aktardığına göre, kurum, tüketici tarafında DeFi, NFT, Metaverse ve oyun sektöründeki yeniliklerin daha çabuk kabul göreceğini düşünüyor. Ancak Binance Labs, bu alanların dışında kalan yeniliklere de hazırlıklı olmak istiyor. 

Binance Labs'in öne çıkan verileri

Bu arada Binance Labs'in 2018'den bu yana 25 ülkede 170'den fazla girişime yatırım yaptı. Yapılan yatırımlar arasında Axie Infinity, The Sandbox ve Polygon girişimleri de yer alıyor. Binance Labs'in hem P2E oyunlarında, metaverse girişimlerinde ve Layer2 girişimlerinde pazara yön verdiğini söylemek mümkün. 

Buna ek olarak şirketin, mayı ayında inkübasyon programının 4. sezonunu duyurduğunu hatırlatalım. Binance Labs, inkübasyon programı kapsamında DeFi, Metaverse, Oyun ve Fintech girişimlerinin ötesinde Yaratıcı ekonomi ve SocialFi alanındaki girişimleri de kanatları altına aldı. 

Blockchain yatırımları

Binace Labs'in inkübasyon kapsamında DeFi, Metaverse, Oyun ve Fintech'e yönelmesi tesadüf değil.  İstikrarlı bir şekilde yatırımlar almayı da sürdüren blockchain tabanlı oyunlar geliştiren girişimler, son bir yıl içinde oldukça büyük bir kitleye ulaştı. Blockchain tabanlı oyun etkinliği 2022 yılının ilk çeyreğinde yüzde 2 bin arttı. Ayrıca Blockchain uygulamalarına bağlı günlük aktif cüzdan sayısı ise 2,5 milyon'a ulaştı. 

Buna bağlı olarak kripto ve blockchain alanındaki yatırımlar da yoğunlaştı. Mayıs ayında toplamda 2 milyar dolarlık 164 yatırım anlaşması gerçekleşti. Bu alana 2022 yılı boyunca şimdiye kadar toplamda 15 milyar dolar yatırım yapıldı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.