Blockchain Talks isimli bir canlı yayın serisine başladığımızı ve 4 bölümden oluşacak olan serimizin ilk bölümünün konusunun ise "Web3 ve Topluluk Destekli İş Modellerinin Geleceği" olacağını geçtiğimiz hafta sizlere aktarmıştık.
Konuşmacıları arasında Paribu Ventures yöneticisi Utku Dördüncü ve Neol CEO'su ve ATÖLYE kurucu ortağı Kerem Alper'in yer aldığı serimizin ilk canlı yayını Webrazzi'nin içerikten sorumlu genel müdür yardımcısı Ahmet Buğra Ferah'ın moderatörlüğünde bugün gerçekleşti.
2017 yılından bu yana blockchain teknolojisine ilgisi olduğunu belirten Paribu Ventures yöneticisi Utku Dördüncü, geçtiğimiz dönemlerde Paribu ile yollarının kesiştiğini ve Aralık ayında Paribu Ventures'ı hayata geçirdiklerini belirtti.
Paribu'nun 5,5 milyonu aşkın kullanıcıya sahip olduğunu da belirten Dördüncü, Paribu'nun blockchain teknolojisinin inşasında da yer al bir ekip olduğunu da paylaştı. Paribu Ventures'ın 30 milyon dolar büyüklüğünde bir fon olduğunu da hatırlatan Dördüncü, 4 ay içinde 11 yatırım gerçekleştirdiklerini de aktardı.
Dördüncü, canlı yayınımızda en son yatırımlarını yeni nesil merkeziyetsiz borsa platformu Mangata’ya gerçekleştirdiklerini de duyurdu. Finansal yatırım yaptıktan sonra ekiplerle birlikte işi geliştirdiklerini de sözlerine ekleyen Dördüncü, merkeziyetsiz finansa alanına çok önem verdiklerini de aktardı.
Farklı disiplinlerin bir araya gelmesi ile oluşan bir topluluk hayali ile birlikte 2011 yılında ATÖLYE yolculuğuna başladıklarını belirten Neol CEO'su ve ATÖLYE kurucu ortağı Kerem Alper, Japonya merkezli bir fonun çoğunluk hisselerini alması ile birlikte ATÖLYE'nin daha global bir hale geldiğini de belirtti.
Bir süredir Web3 üzerinde çalışmalar yaptıklarını da belirten Alper, ATÖLYE Akademi'yi kurduklarını ve kod yazmadan token yarattıklarını da sözlerine ekledi. Web3 üzerinde yaptıkları deney ve çalışmaların başarılı olması ile birlikte geçtiğimiz çeyrekte ATÖLYE'deki rolünden ayrılarak Neol'ü kurduğunu da belirten Alper, şu an 7 kişilik bir ekibe sahip olduklarını da paylaştı.
Neol'ü ATÖLYE'nin daha dijital ve ölçeklenebilir hali olarak tanımlayan Alpler, Neol'deki amaçlarının global bir ölçeğe ulaşmak ve global topluluk yaratmak olduğunu da aktardı.
Paribu Ventures için neredeyse her gün 4 - 5 farklı girişim ile görüştüklerini belirten Dördüncü, Web3'ün blockchain teknolojisini kullanarak ekosistemde değerin eşit bir şekilde paylaşılmasını sağladığını dile getirdi. Web3 alanına beyin göçü olduğunu da paylaşan Dördüncü, büyük şirketlerin çalışanlarının Web3 alanına kaydığını da söyledi.
Topluluk bazılı bir dünyanın yaratılış eşiğinde olduğumuzu belirten Dördüncü, yetenekli bir havuz ve akıllı paranın birleşmesi ile birlikte büyük değişimlerin yaşanacağını da paylaştı.
ATÖLYE'nin az ve öz projeyi kendi projesi olarak derinlemesine bir şekilde hayat geçiren bir yapı olduğunu aktaran Alper, Neol'un ise daha çok eğitim ve yetenek odaklı bir pazar yeri olarak hizmet vereceğini belirtti.
Yaratılan değerin toplulukla doğru bir şekilde paylaşılabileceği bir dünya yaratmak istediklerini de aktaran Alper, yakın zaman içinde aldıkları yatırımı duyuracaklarını da paylaştı. Büyük bir değişimin başladığını gözlemlediklerini belirten Alper, önümüzdeki dönemde girişimlerin bu alanda çığır açacağına inandığını da sözlerine ekledi.
Web3 yatırım dünyasının oldukça hareketli olduğunu ve geçen yıl bu alana 30 milyar dolar yatırım yapıldığını paylaşan Dördüncü, bu yıl ise yatırımın ikiye katlanacağını belirtti. Piyasanın bu halde olmasının iyi yatırımcılar ve girişimciler için bir fırsat olduğunu da paylaşan Dördüncü, Paribu Ventures olarak yatırım yapmaya devam edeceklerini de söyledi..
Dördüncü tarafından aktarılan bilgilere göre Paribu Ventures'ın odağındaki ana alanlar ise altyapısal işler, merkeziyetsiz finans alanı, oyunlar, NFT ve DAO. Blockchain Talks'un bir sonraki bölümünde görüşmek üzere!
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap