Yerli mobil oyun girişimi Hyperlab, 7,5 milyon dolar değerleme üzerinden tohum yatırım aldı

Hyperlab tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, tohum yatırım turunda 7,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı
Yerli mobil oyun girişimi Hyperlab, 7,5 milyon dolar değerleme üzerinden tohum yatırım aldı

Mobil oyun sektörünün ülkemizdeki girişim ekosisteminin en önemli alanlarından biri haline geldiğini geçtiğimiz dönemlerde pek çok kez sizlere aktarmıştık. Yerli bir mobil oyun girişimi olarak karşımıza çıkan Hyperlab, tohum yatırım turunu tamamladığını duyurdu.

Hyperlab tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, tohum yatırım turunda 7,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. 7,5 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleşen yatırım, Crysis oyunları ile birlikte büyük bir üne kavuşan Crytek’in kurucusu Avni Yerli ve ACT Capital’ın kurucusu Ali Can Temel’den geldi.

Hyperlab tarafından aktarılan bilgilere göre alınan tohum yatırım, Hyperlab ekibinin büyütülmesi için kullanılacak. Tohum yatırım turunun şirket için stratejik bir önem taşıdığını dile getiren Hyperlab CEO’su Abdurrahman Kurt, Crytek gibi bir sektör devinin arkasındaki isim olan Avni Yerli’nin deneyimlerinin Hyperlab’in gelecek yolculuğuna önemli katkılarda bulunacağına inandıklarını da sözlerine ekledi.

2019 yılında Abdurrahman Kurt, Berat Can, Halit Altuntaş ve Utku Bayat tarafından İstanbul'da kurulan Hyperlab, geliştirdiği bir oyunla geçtiğimiz aylarda ABD uygulama mağazalarında ilk 5 oyun arasına girerek milyonlarca mobil oyuncuya erişmeyi de başarmıştı.

Hikayesine, amaçlarına ve potansiyeline inandığı bu ekiple yeni bir yola çıktıkları için mutlu olduklarını dile getiren Crytek kurucusu Avni Yerli, ekibin hypercasual ve hybridcasual türlerinde önemli başarılar elde edecek oyunlara imza atacağından ve mevcut başarılarını sürdürülebilir kılacağından şüphesi olmadığını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.