Supercell, Love & Pies oyununun yapımcısı Trailmix'in çoğunluk hissesini satın aldı

Supercell'in, satın almanın yanı sıra Trailmix'in büyümesini sürdürebilmek için şirkete ortalama 60 milyon dolar kadar daha yatırım yapacağı iddia edildi.
Supercell, Love & Pies oyununun yapımcısı Trailmix'in çoğunluk hissesini satın aldı

Finlandiya merkezli mobil oyun şirketi Supercell, Love & Pies adlı oyunun yapımcısı olarak bilinen Trailmix'in çoğunluk hissesini satın aldı. Supercell'in aynı zamanda Trailmix'in büyümesini sürdürebilmek için şirkete ortalama 60 milyon dolar kadar daha yatırım yapacağı iddia edildi.

Bu yatırım ve satın alma sonrasında halihazırda Supercell ile birlikte çalışan Trailmix, daha fazla kaynağa sahip olacak. Şirket, oyunlarını ve canlı operasyonlarını tanıtmaya odaklanacak. Trailmix, Tencent'in sahibi olduğu Supercell'in bir iştiraki olarak özerk olarak çalışmaya devam edecek.

Supercell'i bilhassa Clash of Clans, Clash Royale, Hay Day, Boom Beach ve Brawl Stars gibi oyunlardan tanıyoruz ve şirket bu mobil oyunlardan oldukça yüksek gelirler elde ediyor. Supercell'in Trailmix hamlesi ise oyun dünyası için önemli bir adım. Supercell CEO'su Ilkka Paananen, Trailmix'in çoğunluk hissesini almaktan dolayı çok heyecanlı olduklarını; ekibin Love & Pies ile harika bir iş çıkardığını ve şirketin, oyuncular üzerinde olumlu bir etki yaratma konusunda sektöre harika bir örnek oluşturduğunu söylüyor. 

Carolin Krenzer ve Tristan Clark tarafından 2017 yılında hayata geçirilen Trailmix, özellikle pazarlama harcamaları konusunda sıkıntılar yaşıyordu. Ancak bu satın alma ile şirket, kullanıcı edinme harcamalarını kendi başına kontrol edebilecek. Bu da şirketin hayranlarıyla doğrudan bir ilişki kurmasını ve oyun hakkında kritik geri bildirimler almasını sağlayacak.

Trailmix'te şu anda açık 20 pozisyon bulunuyor, şirket alınacak olan yatırımla oyun için harcamalar yapmanın yanı sıra ekibini de genişletecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.