30 saniye içinde paket teslim etmek mümkün mü?

Drew Bellcock ve Garrett McCurrach tarafından kurulan Pipedream, önümüzdeki 10 yıl içinde hiperlojistik (hyperlogistics) teknolojisiyle bunu mümkün kılmayı hedefliyor. 
30 saniye içinde paket teslim etmek mümkün mü?

30 saniye içinde bir paketin teslim edilmesi mümkün mü? Bu sorunun cevabı şu an için hayır... Ama ABD merkezli Pipedream Labs adlı şirket bu sorunun cevabını bulmaya talip oldu. Drew Bellcock ve Garrett McCurrach tarafından kurulan şirket, önümüzdeki 10 yıl içinde hiperlojistik (hyperlogistics) teknolojisiyle bunu mümkün kılmayı hedefliyor. 

Aslında fikir oldukça basit. Temeli yeraltına boru hattı döşemeye dayanıyor. Pipedream, havası neredeyse tümüyle boşaltılmış olan vakum tüneller aracılığıyla kargo paketlerini bir yerden bir yere taşımayı amaçlıyor. Bunu yerle temas etmeden düşük hava direnciyle neredeyse sürtünmesiz bir ortamda mümkün kılmayı planlıyor. Geçen yıl 120 bin dolar tohum öncesi yatırım alan şirket, şu an için bütün çalışmalarını kendi öz sermayesiyle yapıyor. 

Aslında bu teknolojinin fikri onlara ait değil. 2010'lu yılların başında kurulan Virgin Hyperloop One, Hyperloop Transportation Technologies ve The Boring Company hyperloop diye adlandırılan teknolojiye öncülük eden şirketler arasında yer alıyor. Bu üç şirketin temel amacı; günümüzün en büyük problemlerinden olan trafik karmaşasına çözüm bulmak. Çünkü alternatif ulaşım şekli, hava yolu ulaşımından yaklaşık 2 katı daha hızlı. Ayrıca bu ulaşım seçeneği olumsuz hava koşullarından da etkilenmiyor.

Bir taraftan pandemi sürecinde mağazaların kapanması, tedbir amaçlı sokağa çıkma yasakları tüketicilerin e-ticarete kaymasına sebep oldu. Bu da gelen talebin artması lojistik tarafında bir takım aksaklıklara neden oldu. Birçok şirket insansız hava aracı (İHA) drone ile teslimat gibi temassız teslimat seçeneklerini daha fazla gündeme getirmeye başladı. Hatta Walmart, drone ile teslimat hizmetine altı eyalete daha ekledi. Bu teknolojinin lojistik sektörüne entegre ediliyor olması da tamamen bu nedenlerden kaynaklanıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.