Andreessen Horowitz'den 4.5 milyar dolarlık Web3 fonu

Bu yeni fon, şirketin 4. kripto fonu olarak konumlanıyor. 4.5 milyar dolarlık fonun 1.5 milyar doları tohum yatırımlarına ayrılacak. 3 milyar dolarlık kısmı ise sermaye yatırımları için kullanılacak.
Andreessen Horowitz'den 4.5 milyar dolarlık Web3 fonu

Andreessen Horowitz'in (a16z), Columbia ve Stanford liderliğinde kripto araştırma ekibi kurduğunu sizlere aktarmıştık. Andreessen Horowitz bugün yeni 4.5 milyar dolarlık web3 fonunu duyurdu. Aslında duyurunun yapıldığı blog yazısında da Chris Dixon'ın belirttiği üzere şirket 2013 yılından bu yana kripto alanına yatırım yapıyor. Bu yeni fon, şirketin 4. kripto fonu olarak konumlanıyor. 

4.5 milyar dolarlık fonun 1.5 milyar doları tohum yatırımlarına ayrılacak. 3 milyar dolarlık kısmı ise sermaye yatırımları için kullanılacak. Şirket şimdiye kadar kripto ve web3 fonlarının 7.6 milyar dolara ulaştığını belirtti. 

Andreessen Horowitz maddi desteği yanında web3 girişimi kurucularını bilgi birikimiyle destekleyecek.

Araştırma ve mühendislik bakımından kriptografi, mekanizma tasarımı, protokol tasarımı ve tokenomics konularında kuruculara destek olacak. Ekip, ayrıca belli konularda araştırmalar da yürütülmesini sağlayacak. 

Güvenlik alanında anahtar yönetimi, akıllı kontrat denetimi, resmi doğrulama, uygulama ve alt yapı güvenliği konularında girişimcilerin gereken desteği almasına ön ayak olacak. 

Andreessen Horowitz ekibi, hem yetenek alımında, hem de yasal süreçlerde girişimlere destek sunmayı planlıyor. Aynı şekilde pazarlama, iletişim, büyüme ve stratejik ortaklık konularında da girişimciler Andreessen Horowitz'den destek alabilecek. 

Chris Dixon paylaştığı blog yazısında "Web3'ün altın çağına girdiğimiz düşünüyoruz." ifadesini kullandı. Programlanabilir blok zincirlerin yeterince geliştiğini vurgulayan Dixon, kripto ve web3 alanındaki uygulamalar on milyonlarca kullanıcıya ulaştığını belirtti. Dixon, geçen yıl birinci sınıf yeteneklerin web3'e giriş yaptığına da dikkat çekti. 

WeWork'ün eski CEO'su Adam Neumann'ın yeni blok zincir girişimi Flowcarbon'un, a16z liderliğinde 70 milyon dolar yatırım aldığını hatırlatalım. NFT, kripto ve web3 yatırımlarıyla adeta sektöre yön veren Andreessen Horowitz'in yatırım yapacağı yeni şirketler ise tam bir merak konusu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.