a16z, Columbia ve Stanford liderliğinde kripto araştırma ekibi kuruyor

Andreessen Horowitz, Columbia ve Stanford liderliğinde kripto araştırma ekibi kurmaya karar verdi. Ayrıca ekibin kurucu üyeleri arasında Harvard Üniversitesinden Scott Duke Kominers, Meta’dan Valeria Nikolaenko, yazar Joseph Bonneau ve araştırmacı Benedikt Bünz yer alıyor.
a16z, Columbia ve Stanford liderliğinde kripto araştırma ekibi kuruyor

Geçtiğimiz günlerde Andreessen Horowitz'in (a16z) erken aşama girişimler için yeni fonu START'ı sizlerle paylaşmıştık. Aslında pek çok kişi Andreessen Horowitz'in kripto ve metaverse odaklı yatırımları nedeniyle yeni bir kripto fonu beklentisi içindeydi. Şirket, daha farklı bir yaklaşım izleyerek Columbia ve Stanford liderliğinde kripto araştırma ekibi kurmaya karar verdi. 

a16z, bu yeni gelişmeyi Ortaklar Ali Yahya ve Chris Dixon tarafından kaleme alınan bir blog gönderisiyle duyurdu. Araştırma ekibi, yatırım şirketinin portföyünde yer alan girişimlerin kurucularıyla birlikte çalışarak web3 alanındaki önemli problemleri çözüme kavuşturacak. Ekip, buluşlarını web3 topluluğuyla paylaşarak daha geniş bir etki yaratılmasını da sağlayacak. 

Araştırma ekibinin liderliğini Columbia Üniversitesinden Tim Roughgarden ve Stanford Üniversitesinden Dan Boneh üstlenecek. Ayrıca ekibin kurucu üyeleri arasında Harvard Üniversitesinden Scott Duke Kominers, Meta’dan Valeria Nikolaenko, yazar Joseph Bonneau ve araştırmacı Benedikt Bünz yer alıyor. Araştırma ekibine katılmayı düşünenlerin [email protected] adresine başvuru yapması öneriliyor.

Özellikle yeni kurulmuş girişimlerin başa çıkmakta zorlandığı problemleri, araştırma ekibinin liderliğinde çözmesi hem a16z'yi hem de girişimlerin kripto alanındaki gücünü artıracaktır. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.